Manolo Hugué

Manuel Martínez Hugué (Barcelona, 1872 – Caldes de Montbui, 1945), conegut com a Manolo Hugué ha destacat com a escultor, pintor i dissenyador de joies.

El 1900 va formar part del grup artístic barceloní dels Quatre Gats on va conèixer Pablo Picasso, a qui retrobaria a París el 1901. Més tard (1910) es va instal·lar a Ceret, vila propera a Perpinyà conjuntament amb Picasso, Matisse, Derain, Maillol, Enric Casanovas, Joaquim Sunyer i Juan Gris, entre d’altres.

El seu estil, a mig camí del Noucentisme i el Cubisme l’ha convertit en un dels millors escultors catalans del s. XX amb obres en els museus més importants de Catalunya i també d’arreu d’Europa.

A la tardor del 1927 Manolo Hugué va caure malalt de poliartritis i va decidir traslladar-se a Caldes de Montbui per prendre aigües termals. Manolo ja coneixia la vila de Caldes perquè la seva àvia materna hi havia nascut i ell hi havia passat algunes temporades de petit.

El 1928 es va instal·lar en una masia coneguda com a Mas Manolo on viuria i tindria també el seu taller artístic fins a la seva mort, el 17 de novembre de 1945.

Manolo Hugué
Manolo Hugué vist per Ramon Casas