Mobilitats internacionals a l’Institut Manolo Hugué

Des del curs 2020-21 l’Institut Manolo Hugué forma part del Microconsorci #MALD i del Consorci Europeu per a Transformació Educativa (CETE+).

L’objectiu d’aquests projectes és afavorir la internacionalització del centre educatiu, la creació de xarxes docents europees que ajudin al professorat a formar-se en el plurilingüisme i el treball competencial, i l’enriquiment del nostre alumnat gràcies a les mobilitats de llarga o curta durada que es duran a terme els propers cursos.

Durant el mes de maig hem començat els projectes de mobilitat #MALD del nostre centre amb 1 Formació i 2 “Job Shadowings”(observació d’aula) de l’àmbit Cientificotecnològic.  Aquestes mobilitats tenen una durada de 7-8 dies:

  • Florència (Itàlia). Formació: 09 al 14 de maig, “Leadership & Management” que es duu a terme a Florència (Itàlia) amb l’assistència del Director Jaume Balart
  • Düsseldorf (Alemanya),  maig/juny 2022. Assistència prevista del professor del Departament de Matemàtiques Xavier Fajarnés. 

Diekirch (Luxemburg),  octubre 2022. Assistència prevista del professor Andrés Oliver del Departament d’Experimentals.

FORMACIÓ PROFESSIONAL

Pel que fa a la nostra participació en el programa del Departament d’Educació MobilitatFP, “Estades a l’Estranger per a professorat d’FP” ens han estat concedides 4 mobilitats a: Turquía, França i 2 a Irlanda, que es realitzaran durant el primer trimestre del curs vinent 2022-23. 

TERMALISME

Tot i no formar part de cap projecte de Mobilitat, aquesta setmana, de l’11 al 14 de maig, una delegació de professors i alumnat del CFGS de Termalisme de l’Institut Manolo Hugué s’han desplaçat conjuntament amb l’Alcalde, la 1a tinent d’alcalde de l’ajuntament de Caldes de Montbui i el president de l’Associació d’amics d’Europa a la vila de Saint-Paul-lés-Dax (SPLD) França, agermanada amb Caldes de Montbui. 

El desplaçament celebra d’un costat l’efemèride dels 10 anys d’agermanament de les dues viles i fomenta intercanvi pedagògic entre el nostre centre i els centres termals de la regió de la Nova Aquitània. 

Aprofitant aquesta avinentesa, l’Associació d’amics de Caldes de SPLD ha organitzat diferents visites als centres termals del seu municipi per acostar al nostre alumnat a la realitat termal de França i estudiar la viabilitat de possibles intercanvis d’alumnat.