Conferència “Emprendre amb valors”

Barcelona Activa i l’associació juvenil INNY s’alien per oferir les conferències Emprendre amb Valors.

El 21 de març del 2017 a la Sala BARTS hi assistim amb els alumnes de 1r de batxillerat

Cliqueu l’enllaç de sota per visualitzar el vídeo resum de la sessió, són 2 minuts.

 

INNY Show Up! @ BARTS 21/03/17 No us ho perdeu!       

Entràvem a les 9:30h i ja començava l’espectacle, músics i ballarins a l’escenari.

Els organitzadors Pau Vivet i Nil Móra són uns joves que han creat INNY, una organització sense ànim de lucre, amb la missió principal d’esdevenir un punt d’intercanvi de projectes de vida singulars i juvenils doncs es van adonar que molts joves no saben què fer amb la seva vida. (Llegiu resum de l’entrevista a Pau Vivet al final de l’escrit o cliqueu l’enllaç)

Cadascun dels quatre ponents va tractar  el rerefons de les seves experiències i projectes. Entre ponents hi havia espectacle de dansa i música relacionat amb la ponència.

Tots quatre van compartir, aquell matí, “vivència pura”

1a ponent Alba Coll

Superació d’anorèxia,  autolesions i intents de suïcidi.

El seu periple comença a 4t d’ESO quan l’Alba, molt autoexigent, comença a angoixar-se i això fa que se li tanqui l’estómac i per tant perd la gana, gairebé no menja. Acaba derivant amb anorèxia nerviosa i ingrés hospitalari. Ja a casa, amb l’alta hospitalària, ella no se sent bé i fa una ingesta de medicaments en més d’una ocasió.

Superada aquesta etapa, ha creat l’associació ‘Caminem Junts’, Organització sense ànim de lucre a Vic, per facilitar l’adaptació de persones que han estat en un centre de salut mental i per sensibilitzar el seu entorn.

http://terapsia.com/caminem-junts-contra-lestigma/

https://youtu.be/21IqzCp2eGg

https://www.facebook.com/CaminemJunts/

https://twitter.com/caminemjunts_cj?lang=ca

2a ponent Carla

Superació de maltractaments familiars des de l’edat de 7 anys per culpa d’un transtorn mental, esquizofrènia, que patia  sa mare. Ja adulta se’n va a viure en parella i amb el temps pateix maltractaments de la seva parella i més endavant per culpa d’un accident fortuït pateix una lesió medular amb paràlisi de moviments a les cames.  

Superada aquesta etapa ara escriu poesia i pinta. Té en projecte una exposició de pintura que inaugurarà aviat.

3r ponent Pau Carbonell Exseleccionador espanyol d’hoquei als Special Olympics.

Pau CarbonellEn Pau fa de voluntari en un equip de nois i noies amb diversitat de capacitats, que forma part de l’Associació “Hoquei per a tots”,  un conveni entre el Club Car (Sant Tomàs PARMO) i el Club Patí Voltregà. Al 2012 va ser seleccionat com a entrenador per disputar uns Special Olympics d’Hivern amb la selecció espanyola, que es van disputar a Pyonchang-gun, Corea del Sud.

Segons la seva experiència personal que ha tingut després de 5 anys portant un equip d’aquestes característiques, tant complicades per una banda, com gratificants per altres, anima a tots els joves a que si  tenen l’oportunitat de fer un voluntariat amb aquest perfil de persones ho facin doncs, segons ell, s’aprèn molt i aporten moltíssim.

https://prezi.com/uln5vaoutdx0/hoquei-para-todos-un-sueno-o-una-realidad/

http://cptaradell.cat/content/pau-carbonell

4t ponent Enzo Fontcuberta

Jove activista del col·lectiu LGTB i creador de la start-up “tu planC”

Ens va explicar que ja a primària tenia problemes, va haver de repetir curs i no el deixaven anar amb els seus amics d’un curs superior. Ell no estava a gust amb els companys de curs ja que els trobava petits. A l’institut es va ajuntar amb un grup de joves “malotes” que no volien estudiar i la liàven sovint. No va graduar la ESO, va començar un curs PFI que va abandonar per què no li agradava. La seva vida durant aquells anys era la festa nocturna, veure alcohol i fumar marihuana. Estava molt malament en aquells anys.

Amb 18 anys uns amics li proposen de iniciar un projecte de muntar festes de nit aprofitant els contactes que tenia. Van aconseguir un finançament de 50.000 € però el projecte no va funcionar ja que no es va fer una bona gestió.

Al acabar la conferència ens va confessar que quan va tenir tots aquests problemes ell no es deia Enzo sinó Sònia. Li va costar reconèixer la seva identitat femenina i per això va tenir tants problemes. Ha fet el canvi de sexe i ara és molt feliç. El podeu veure en aquests vídeos:

https://youtu.be/4ndcX15ckgw

https://youtu.be/PJB-vbwhE8E

Al seu perfil de Linkldn diu: “La experiencia se consigue trabajando y formándote a diario en cualquier proyecto en el que estés involucrado, rodearte de gente con ideas claras y con formación en lo que sea, es la clave para ello. Soy joven, ahora es el momento de exprimir toda esa energía que tengo dentro y sacarle el máximo partido, claramente tengo objetivos generales-específicos pero esta es la mejor frase que me identifica:

“Lo que importa realmente en la vida no son los objetivos que nos marcamos, sino los caminos que seguimos para lograrlo”


La proposta de Barcelona Activa i INNY és organitzar jornades amb conferències per difondre l’esperit emprenedor entre els joves. En aquestes conferències s’abordaran actituds, aptituds i valors transversalment aplicables a tots els àmbits d’interès dels joves: personal, educatiu i professional.

  1. La recerca de l’èxit mitjançant la superació personal i professional
  2. Els valors socials com a instruments amb múltiples usos
  3. Més enllà dels estudis: com coordinar les diverses vessants de la vida
  4. El talent real darrere el talent visible

Cada acte té una durada aproximada de 90 minuts.

– 4 ponències de 15 minuts, realitzades per joves menors de 25 anys, amb projectes de vida singulars

– Torn de preguntes/respostes generals de 30 minuts

– Sessió de networking (opcional) d’una hora

Enllaç video de la conferència que es va fer en la 2a edició a Celrà 

Enllaç entrevista Pau Vivet que va posar en marxa, al costat del vigatà Nil Móra, el projecte INNY

Des de la seva creació, INNY organitza xerrades, conegudes també com a TED’s, per diversos pobles i ciutats de Catalunya destinats a estudiants de secundària. Allà, joves emprenedors que han impulsat projectes transformadors o d’innovació els expliquen la seva experiència i reflexionen sobre el present i el futur. A dia d’avui, han escoltat les seves xerrades més de 22.000 joves de tot el país.

Un tast de l’entrevista: a Pau Vivet

El projecte INNY és necessari perquè hi ha moltíssims joves -entenent per joves nois i noies de fins a 25 anys- que no saben què fer a la seva vida. Són perfils de persones sense cap motivació, amb por de tirar-se a la piscina i, tot sovint, amb poc recolzament a casa. Nosaltres ni els adoctrinem ni els ensenyem res, només els mostrem casos molt propers a ells a dalt d’un escenari perquè s’hi sentin identificats i puguin compartir les seves inquietuds.

La idea d’engegar el projecte INNY va néixer a partir d’organitzar viatges de final de curs a Mallorca. En aquell moment, teníem 18 anys i els joves que portàvem en tenien 17. Aquesta proximitat generacional facilitava que la relació que teníem amb ells fos completament de tu a tu: ens explicaven moltes coses de la seva vida, quines pors i temors sentien, etc.

Un dia, en una xerrada, una noia ens va dir: “Avui s’acaba el termini de preinscripció universitària. No sé què fer. Em sembla que em posaré davant de l’ordinador i triaré a la babalà”. Escoltant-la ens vam dir que alguna cosa havíem de fer per tal d’intentar que els joves pensessin i reflexionessin, perquè aconseguissin encendre la seva pròpia espurna de llum!

En aquest sentit, creiem que el punt fort del projecte és que nosaltres no només seleccionem ponents universitaris, amb grans carreres o perfils d’èxit empresarial, també intentem mostrar casos d’èxit personal. Tenim ponents que han combatut amb èxit malalties com ara el bullying o l’anorèxia.