Els Colors de la Convivència

El dissabte 1 d’abril, alumnes del nostre institut, juntament amb l’AMPA, van participar en la segona trobada d’Els Colors de la Convivència, que organitzen entitats i col·lectius de Llefià-la Salut aplegades al voltant de la Comissió de Convivència.

Mantenint el mateix motiu de l’edició anterior, Llefià-la Salut, barris d’acollida, aquest any les activitats se centraven en les persones refugiades. També hi eren presents organitzacions com Amnistia Internacional i Stop Mare Mortum.

En la nostra parada vam construir un mur on vam penjar fotografies de murs i fronteres (Israel-Cisjordània, Estats Units-Mèxic, Ceuta-Melilla, la filferrada que va fer aixecar el govern hongarès per aturar l’entrada de refugiats sirians i afganesos…). Un grup de joves immigrants de Costa d’Ivori ens van explicar com van arribar fins al nostre país, després d’un llarg i penosíssim viatge.

Una professora del Júlia Minguell va llegir un text preciós de Bashkim Shehu, escriptor albanès i pare del nostre institut, Sant Agustí i el refugiat.