Sabadell lliure de sexisme

“La plaça del Treball acollirà el proper divendres, 31 de maig, una sèrie d’accions dins la campanya Sabadell Lliure de Sexisme. La iniciativa començarà a les 7 del vespre i vol sensibilitzar la ciutadania sobre les violències masclistes, tot apel·lant a la cor26esponsabilitat de tothom en la detecció i lluita contra qualsevol tipus de discriminació sexista o comportament violent per raó de gènere. En aquest sentit, es vol posar l’accent en el drets de les dones de transitar per qualsevol lloc i gaudir de tots els espais, inclosos els d’oci, en plena llibertat i amb seguretat. 

Amb aquests objectius, la jornada del 31 de maig inclourà tant accions adreçades a públic jove i adult com també activitats familiars. Així, a les 7 del vespre tindrà lloc el concert de Xiula per a infants i durant tota la tarda a la plaça hi haurà un espai de jocs infantils. 

Entre les propostes per a joves i adults, a les 19.30h. començarà una marxa exploratòria pel barri de Gràcia. Una activitat adreçada a dones i a càrrec del Col·lectiu Punt 6 que, sota el nom “Et sents segura de camí cap a casa?”, vol identificar punts del barri que es viuen com a insegurs amb la voluntat de contribuir a crear rutes on les dones se sentin més segures i amb la confiança de moure’s per l’espai públic sense por.

A les 10 de la nit, la plaça del Treball acollirà el concert del grup de rap Tribade. També durant la jornada s’instal·larà a la plaça el Punt Lila que, en diferents ocasions i sobre tot coincidint amb la Festa Major, surt al carrer per oferir un espai d’informació i orientació per un Sabadell lliure de sexisme, així com d’atenció i/o contenció davant determinades situacions.”