MòbilFlos

Recicla el teu mòbil i apadrina un ximpanzé !

El coltan és un mineral que s’utilitza en els telèfons mòbils, tauletes i consoles i que s’extreu majoritàriament als jaciments de la República Democràtica del Congo, zona en conflicte bèl·lic que provoca milers de víctimes i refugiats. La mineria il·legal utilitza mà d’obra infantil, l’explotació del coltan finança l’activitat dels grups armats de la regió i destrueix els hàbitats de ximpanzés i goril·les. El reciclatge dels dispositius electrònics pot acabar amb l’extracció del mineral i contribuir a la fi del conflicte.

L’INS Flos i Calcat s’adhereix a la campanya iniciada per l’Institut Jane Goodall (IJG) i la Setmana Europea de la Prevenció de Residus per recollir mòbils vells i així recaptar fons per al Centre de Rehabilitació de Ximpanzés de l’IJG al Congo i per altres programes de desenvolupament a l’Àfrica.

Fins al 16 de desembre de 2019, estudiants i professorat del centre poden portar els seus dispositius vells al Laboratori de Física i Química, on hi ha capses per dipositar aquests  aparells, classificades per grups i cursos. Per cada 30 mòbils reciclats, l’IJG ens atorgarà l’apadrinament d’un ximpanzé i a més l’INS Flos i Calcat també concedirà distincions al grup que aconsegueixi reciclar més mòbils.

Participeu-hi !