Visita al Sincrotró Alba

El dia 5 de març, la classe de 2n de Batxillerat que cursa l’assignatura de Física, hem fet una visita al Sincrotró Alba.

L’Alba és l’única font de llum de sincrotró que hi ha a Espanya i una de les més recents construïdes a Europa. El seu funcionament, a partir d’un complex d’acceleradors d’electrons, permet visualitzar i analitzar la matèria i les seves propietats a escala atòmica i molecular.

En primer lloc, vàrem visitar les instal·lacions, acompanyats d’una monitora, la qual ens va explicar els principis físics aplicats en  l’accelerador lineal, l’anell propulsor i l’anell d’emmagatzematge amb la finalitat d’obtenir llum sincrotró. La característica principal d’aquesta llum és la seva gran brillantor, és una radiació electromagnètica que conté un conjunt de longituds d’ona que van des de l’infraroig fins als raigs X durs. Després, la visita va ser complementada per dos físics investigadors que actualment treballen al Sincrotró. La Imma Martínez, ens va dedicar una emotiva xerrada sobre l’apassionant món de la investigació, explicant el seu actual projecte de recerca que porta a terme en aquesta instal·lació, i per acabar, l’Ibraheem Yousef, ens va mostrar la seva línea de treball, el laboratori Miras, amb una detallada explicació en anglès dels diferents aparells que el formen i de la seva destacada tasca.

Us deixem unes imatges !!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>