Visual Thinking Virtual Itinerari Tecnològic

Com bé sabeu, aquest curs és una mica especial, i per això no s’han pogut fer tots els projectes que es tenien planejats.

Durant el primer trimestre a l’Itinerari Tecnològic s’han treballat les nocions bàsiques de Dibuix Tècnic, s’han repassat les escales gràfiques, les vistes d’un objecte, els conceptes d’esbòs, croquis i plànol i s’ha aprofundit en com s’acota un dibuix tècnic. Aquest repàs ha servit per abordar el gran projecte del segon trimestre que era el disseny, la construcció i l’automatització d’una joguina òptica.

En iniciar el segon trimestre l’alumnat va participar a la sortida al Museu del Cinema de Girona, on va poder conèixer la història del cinema i va poder veure in situ les primeres joguines òptiques que van existir, algunes dels quals van reproduir després al taller de Tecnologia.

Es van dissenyar, construir i automatitzar tres praxinoscopis i dos zoòtrops després de fer una recerca per saber qui els havia creat, de quins materials es feien, com funcionaven… I també després de veure com estaven fetes les joguines òptiques del curs anterior.

L’automatització de les joguines es va fer després d’aprendre quins són els mecanismes de transformació del moviment (biela-manovella, creu de malta, lleva, excèntrica) i els mecanismes de transmissió del moviment (politges i engranatges). Previ a la construcció de les joguines es van construir joguines de paper per entendre millor el funcionament de la lleva i l’excèntrica, es va imprimir amb una de les impressores 3D de l’institut un mecanisme de creu de malta per mostrar el seu funcionament i un dels grups va dissenyar amb SketchUp un zoòtrop per a ser imprès després amb la impressora 3D.

El resultat del projecte el podeu veure en aquest vídeo:


El tercer trimestre el vàrem començar amb la visita al Museu Endesa per conèixer com funciona la instal·lació elèctrica d’un habitatge i quines mesures d’estalvi energètic podem aplicar a casa nostra.

L’objectiu marcat pel final de curs era treballar electricitat domèstica i robòtica. Però les plaques d’arduino s’han quedat a l’armari del taller esperant millors temps…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>