DIA DE LA LLENGUA MATERNA

DIA INTERNACIONAL DE LA LLENGUA MATERNA

Imatge

L’any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el dia 21 de febrer Dia Internacional de la Llengua Materna amb l’objectiu de fomentar la reflexió i la mobilització al voltant de la diversitat lingüística i el multilingüisme.

Es va fixar el 21 de febrer com a data escollida en memòria dels incidents que van tenir lloc a Bangladesh l’any 1952, quan la policia i l’exèrcit de l’estat pakistanès, que ocupava llavors aquest país, van obrir foc sobre la multitud dels parlants de bengalí que es manifestaven a favor dels seus drets lingüístics.

Des del 1999, se celebra El Dia Internacional de la Llengua Materna cada 21 de febrer amb la finalitat de promoure el reconeixement i la pràctica de les llengües maternes de tot el món i especialment les de les minories.

logoCommemorant el Dia Internacional de la Llengua Materna, el centre realitzarà una jornada a 1r cicle d’ESO amb les següents activitats.
  • Exposició: Les llengües dels catalans del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades del Departament de Lingüística General de la Universitat de Barcelona (al passadís del vestíbul del centre), i la realització de diferents activitats sobre aquesta. (CATALÀ)
  • Tria de La paraula que més m’agrada, la més interessant o la més estranya. (CASTELLÀ)
  • Audició de contes en diferents llengües i lectura del Manifest UNESCO 2016. (ANGLÈS)
“Qui no sap res de les llengües estrangeres, no sap res de la pròpia.” J. W. Goethe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>