Manifest 8M

Avui, 8 de març, llegim aquest manifest en reivindicació del Dia Internacional de les Dones, que se celebra cada any en aquesta data per reivindicar un fet que va significar un punt d’inflexió en la lluita per la igualtat.

El mes de març és considerat com el mes de les dones, però oficialment el 8 és el Dia Internacional de les Dones Treballadores. Això va ser decidit així per dos fets que van succeir concretament el 8 de març de fa 166 anys i 115 anys.

Aquests incidents foren: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton i el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves. En aquest darrer incident van ser assassinades 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals com la reducció de l’horari laboral a les 10 hores i el salari equiparat amb els seus col·legues de gremi homes.

Amb tot aquest relat volem reivindicar tots els entrebancs que han hagut de suportar i superar les dones per poder assolir una igualtat de drets entre homes i dones. Una lluita que encara no ha acabat, perquè en molts altres països del món, encara no s’ha assolit aquesta igualtat entre els gèneres. Però no val amb només llegir un manifest i fer semblar que escoltem, el que cal és lluitar per aquesta igualtat diàriament, sortint al carrer i alçant la veu per aquestes dones que viuen en estats repressors i no poden fer-ho i fins i tot per a les qui aquesta veu els hi va ser robada. Perquè aquesta lluita està present cada dia, a tot arreu, per acabar assolint la igualtat en tot el món. I fins que no s’assoleixi aquesta igualtat en tot el món, aquest moviment no s’aturarà fins a aconseguir-la. És la lluita de tots i totes.

Per això us llegim aquest manifest, per conscienciar la població per aconseguir el nostre objectiu, la igualtat. I per això, necessitem una educació més feminista, per assolir una població més igualitària i una societat més justa. Eduquem a tots els infants de la mateixa manera, brindant les mateixes oportunitats a nens i nenes. Ensenyem-los al respecte mutu. Des del centre, proposem fer tallers i xerrades feministes per trencar tots els mites del feminisme i ensenyar realment la importància que ha de cobrar aquesta lluita.

Per a una educació més feminista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>