Engeguem el servei comunitari amb el Projecte Rius

Aquest 15 i 19 d’octubre els alumnes de 3r d’ESO vam iniciar el servei comunitari amb el Projecte Rius que porta a terme la Fundació Hàbitats. Aquest projecte consisteix en anar en un tram del riu Terri, a prop del Planeta Màgic, i fer tasques relacionades amb l’observació i amb l’anàlisi del riu.

Quan vam arribar al nostre tram, vam repartir el material i unes fitxes. Ens vam posar a l’aigua per analitzar diversos aspectes, com el ph, la transparència, la quantitat d’oxigen… També vam prendre mesures per saber la profunditat i l’amplada del riu. Seguidament, vam observar els animals invertebrats, que no n’hi havia gaires. A la primavera tornarem al riu per repetir el procés, a veure si l’aspecte ha canviat.
Ens ha agradat participar en aquest voluntariat, ens ho hem passat bé i, a més, hem après molt sobre la vegetació i la fauna del riu Terri, alhora que hem col·laborat amb la Fundació Hàbitats, que s’ocupa de preservar els rius i la seva biodiversitat.
Text escrit per: Nicolau Juliol, Dani Figueras i Tomàs Casadevall!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>