Els alumnes de 1r d’ESO participen a la jornada #100tifiques

Aquest dijous 11 de febrer, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, els alumnes de 1r d’ESO han tingut l’oportunitat de connectar i conèixer  una de les 400 investigadores del món de l’empresa, centres de recerca i universitats del territori català que han participat en el projecte #100tífiques.

Llegir més»

Dijous llarder

Malgrat la pandèmia i les seves limitacions, aquest dijous dia 11 de febrer els alumnes de 1r d’ESO vam fer la tradicional sortida de dijous llarder, en un format una mica diferent al de les altres vegades, però amb unes ganes enormes de gaudir de la natura i de la companyia.

Llegir més»

Els alumnes de 2n d’ESO realitzen un taller d’escriptura medieval

Els alumnes de 2n d’ESO del Brugulat hem realitzat, al llarg de la setmana de l’1 al 5 de febrer, un taller d’escriptura medieval al Museu Arqueològic de Banyoles, una de les activitats de la Guia de Recursos Educatius de la ciutat.
Les noies i els nois ens hem pogut posar a la pell dels monjos benedictins i, amb cants gregorians com a música de fons, hem copiat fragments de la regla de Sant Benet amb càlams i tinta, il·luminats només per les espelmes i per la tènue llum natural que entrava als edificis medievals de la Pia Almoina i de la Llotja del Tint on hem realitzat el taller.

Llegir més»

El Brugulat participa en la Trobada de Comitès Ambientals del Gironès

Aquest dimecres 3 de febrer va tenir lloc la 1a Trobada de Comitès Ambientals del Gironès, Pla de l’Estany i Baix Empordà en format virtual. S’hi van implicar els 13 instituts que són Escola Verda de les tres comarques amb un total de 73 alumnes i 23 docents. La trobada ha estat dinamitzada per l’Eskamot Verd de l’escola Sant Ramon Nonat de Barcelona. Del nostre centre hi han participat els parlamentaris verds de 2n, 3r i 4t d’ESO: Rut Ahumada, Jana Rovirola, Iker Gil, Nicolau Juliol, Queralt Rodríguez i Jana Miravete.

Llegir més»

Club de lectura a segon d’ESO

Què faries si tinguessis un bolígraf que converteix en realitat tot allò que escriu?   Aquest és l’eix narratiu de la novel·la que hem llegit els alumnes del club de lectura de 2n d’ESO aquest dimarts 2 de febrer, El bolígraf de Higgs de Rubén Muntañá. Per dinamitzar el club, hem comptat amb en Xavier Garcia, de la Biblioteca Comarcal de Banyoles, que ja ens havia visitat altres vegades.

Llegir més»

Proves Copa Cangur de matemàtiques

Us presentem una petita ressenya sobre les proves de la Copa Cangur que es van celebrar dijous 28 de gener:
En primer lloc, penso que va ser una experiència molt positiva, tant per a mi, com per a tots els companys, ja que ens va permetre passar una bona estona aprenent i jugant amb les matemàtiques. També ens va servir per aprofundir en diferents camps, tant de matemàtiques, com d’altres aspectes; en són un bon exemple el càlcul mental, l’organització i el treball en equip.

Llegir més»

El Brugulat dona suport a la xarxa Labdoo per reduir la fractura digital

La ciutat de Banyoles s’ha adherit a la xarxa Labdoo Km 0, una xarxa social col·laborativa i humanitària a nivell mundial dissenyada per reduir la fractura digital a la societat. Amb aquesta iniciativa es recuperaran ordinadors portàtils de segona mà que es destinaran a famílies vulnerables. Conjuntament amb els altres instituts de la ciutat, l’INS Josep Brugulat (liderat per l’alumnat del Servei Comunitari de 3r d’ESO) esdevé un punt d’acollida. S’hi poden portar ordinadors portàtils en desús amb el carregador corresponent.

Llegir més»

Esprint de matemàtiques 2020

Durant aquest any s’han reduït les proves matemàtiques que es realitzaven anualment al centre; tot i això, el darrer dimecres 9 de desembre de 2020, diversos alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’institut vam participar en l’Esprint de Matemàtiques. Ens vam reunir tots en una aula i, dividits segons els grups estables, va començar la prova a contrarellotge.

Llegir més»