Actualitat


 

ESO – PREINSCRIPCIÓ  I MATRÍCULA CURS 21-22

Oferta inicial de places Educació Secundària Obligatòria

 


MODALITAT VIRTUAL. DIMECRES 28 D’ABRIL de 18 a 19h

Explicació dels projectes educatius

meet.google.com/evq-diso-arp

MODALITAT PRESENCIAL. DIMECRES 5 DE MAIG  de 17 a 18.30h

Visita instal·lacions del centre

Torns de mitja hora. Inscripcions formulari web o trucant al 934 204 096

Xerrada per a pares violències sexuals a infants i adolescents

Xerrada amb famílies:

El 22 d’abril farem des de l’Institut Barcelona Congrés una xerrada amb famílies per videoconferència  impartida per la Fundació Vicki Bernadet.

  1. FINALITAT

Aquesta  activitat pretén donar a conèixer als familiars dels infants i joves una problemàtica com la violència sexual infantil que malgrat afecta a un volum molt important de la població infantil segueix sent molt desconegut. Partint de la idea que “no es pot prevenir allò que no coneixem”, el taller pretén donar eines per a per a la prevenció i detecció de la violència sexual a les persones que més a prop estan dels infants i adolescents: els seus pares, mares, avis, àvies i/o tutors legals.

Llegir més»

Projecte 2a avaluació 1r ESO

L’alumnat de 1r d’ESO va portar a terme un projecte de biologia sintètica, on van haver de crearar un ésser viu.

Van ser creatius i van demostrar els coneixements sobre la reproducció de l’ésser, l’alimentació, la manera de relacionar-se, el clima i els recursos per viure en comunitat.

Llegir més»

Activitats biologia 1r d’ESO

Aquestes darreres setmanes a 1r d’ESO a l’assignatura de biologia hem fet una pràctica de laboratori amb els microscopis a classe. Hem pogut visualitzar les cèl·lules de la mucosa bucal. Així mateix, vam aprofitar per visualitzar diferents mostres de cèl·lules dels diferents regnes d’essers vius estudiats.

Per últim, hem dut a terme una activitat de coneixença dels animals vertebrats del nostre entorn més immediat, el massís del Montseny.

Llegir més»

Delictes d’odi. Projecte 2n de l’ESO

Dins del projecte “Expressa’t i estima com vulguis” de 2n de l’ESO, ens ha visitat la Guàrdia Urbana explicant-nos què són els delictes d’odi, per què són tan greus, quins agreujants penals comporten i com es poden denunciar en cas que se sofreixi alguna agressió d’aquest tipus.

Hem vist casos reals i fet dinàmiques, abordant temes com el racisme, l’homofòbia, l’exclusió social, l’odi per motius religiosos o la xenofòbia transmetent-nos el missatge que tots som iguals, sense importar creença, color de pell, orientació sexual o nacionalitat.

Expressa’t i estima com vulguis. Projecte 2n d’ESO

Aquesta setmana comencem el projecte de 2n d’ESO “Expressa’t i estima com vulguis” amb l’objectiu de normalitzar les relacions afectives i l’expressió del gènere.
Per segon any consecutiu i durant quatre dies organitzem al voltant d’aquest tema taules rodones, i tallers de diferent temàtica: famílies diverses, desmuntar tòpics, història, cinefòrums…, i també fem una sortida al Turó de la Peira on jugarem a una gimcana sobre tots els temes tractats.
L’amor silenciat no existeix. Cal fer visibles totes les opcions sexuals per comprendre la diversitat de la nostra societat. És important mostrar l’afectivitat sexual per poder viure l’orientació i la identitat sexual de manera lliure i sense pressions. Expressa’t i estima com vulguis