Actualitat

25 de novembre

 

Des de l’Institu Barcelona-Congres com cada any, ens sumem a la jornada del 25 de novembre en la que es celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i manifestem de forma contundent el nostre rebuig vers les violències masclistes.

Durant aquesta setmana a través de les tutories s’han dut a terme diverses activitats de prevenció i sensibilització sobre la violència exercida cap a les dones.

 

Teatre social a 4t d’ESO

Els alumnes de 4t. Arts Escèniques han participat en una obra de teatre social amb la Cooperativa el Nus de la mà del C.C. Can Clariana. Han tractat el tema dels micromasclismes i l’homofòbia. Ha estat una sessió participativa i molt profitosa.

Setmana de la Ciència: Conferència en directe sobre la Depressió Major des de l’IIBB (CSIC)

Avui, el grup de 1r de Batxillerat CT ha pogut seguir una conferència sobre recerca actual en  “Depressió Major” a càrrec d’una ponent de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB) que pertany al CSIC. Malgrat el grup estava confinat ha pogut assistir a l’acte i fer preguntes en directe. Ha estat molt interessant i enriquidor. L’activitat s’ha fet el el marc de la Setmana de la Ciència dins de l’assignatura de Biologia.

 

Visita autora de ‘Quatre contes de biologia’ a 1r Batx Pro

 

Els alumnes de 1r de Batx Pro hem llegit aquest primer trimestre el llibre Quatre contes de biologia, i la seva autora, Bela Sibuet, ens ha vingut a visitar. Hem parlat sobre com és el procés d’escriptura, de com trencar tabús gràcies als llibres, de com plasmar les nostres idees… molts de nosaltres tenim grans idees artístiques i la xerrada ens ha encoratjat a lluitar pel que ens agrada!

Taller de còmic històric

Els nois i noies de 3r Oest estem fent un taller de còmic amb  Oriol Garcia i Quera, dibuixant i guionista especialitzat en còmic de temàtica històrica. Cada dimecres durant un parell d´hores aprenem com dibuixar personatges i escenes. Amb una mica més de pràctica tots i totes serem grans dibuixants!

Programa Pulsar

 

Aquest curs, novament l’Institut Barcelona Congrés, participa en el Programa Pulsar promogut per la Fundació Everis

Que és el programa pulsar?

El programa Pulsar està orientat a noies de 4t ESO i Batxillerat.

Es basa en una mentoria individualitzada, on dones referents de diferents camps,  acompanyaran a les nostres alumnes perquè puguin descobrir i potenciar el seu talent, apoderant-les perquè puguin vèncer les seves limitacions i aconseguir les seves metes, per poder complir el seu itinerari formatiu (educació superior).