Sant Jordi 2018

Cada any, al nostre institut, celebrem la diada de Sant Jordi i, en ella, ens submergim en un tema o personatge diferent de la nostra literatura. Enguany el tema central dels relats breus i poemes estava basat en els problemes i prejudicis socials que sempre ens persegueixen. En cada redacció i en cada poema hem recordat el gran Manuel de Pedrolo, per tot allò que ens ha aportat. La seva incansable voluntat d’escriure en català i la seva lluita constant ens han servit d’exemple, avui, per deixar anar la nostre creativitat literària.

Però tot i que cada any intentem ser fidels a la tradició, cal dir que aquest curs ens hem sortit una mica de la norma, sobretot gràcies als premis donats en llengua anglesa. Es va demanar que es fes un curt representant una escena que tractés d’un crim resolt per Sherlock Holmes. Gràcies als vídeos vàrem conèixer moltes actrius i actors que hi ha al nostre centre i que no ens ho pensàvem pas!

També cal parlar dels dos reculls de fotos tradicionals de cada any, en els quals acomiadem a les estudiants de segon de Batxillerat i recordem magnífics moments que hem compartit juntes en el centre.

Aquest any va haver-hi un detall que va fer especial la Diada: per primer cop els clavells donats als premiats eren grocs. En aquest institut, tot i tenir pensaments i opinions diferents, ens agrada a moltes i a molts de nosaltres reivindicar la llibertat d’expressió, llibertat que, malauradament, es veu vulnerada per l’Estat Espanyol. Així doncs, amb aquests clavells, d’aquest color, que tenen un significat de perseverança i dignitat, reivindiquem allò que creiem injust.

Redacció i fotografia: Adriana Federici i Àlex Cabañés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>