MANIFEST DEL CLAUSTRE

Des de l’Institut Alexandre de Riquer de Calaf ens sentim consternats i avergonyits pels esdeveniments dels darrers dies al nostre país i com s’intenta impedir el dret a vot dels ciutadans i d’autodeterminació dels pobles (drets universals de la carta de les Nacions Unides) amb l’ús de la por, l’amenaça i la censura de la llibertat d’expressió.

Així mateix, ens trobem molt preocupats per la pèrdua de drets democràtics d’aquests dies i de l’ús autoritari i abusiu de la justícia amb finalitats polítiques.

Per això volem manifestar el nostre suport a l’obertura tots els centres electorals de Catalunya per al dia 1 d’octubre, inclòs el nostre Institut, que sempre ha sigut Col·legi electoral. També volem reiterar el nostre desig que les votacions del dia 1 es puguin celebrar amb plena normalitat, sense l’amenaça de les forces policials i que tothom qui vulgui pugui exercir lliurement el seu dret a vot.

Per últim, condemnem totalment que en un estat de dret s’obligui a anar als jutjats un exalumne del centre, l’Eliot Morales, per haver clonat la pàgina oficial del referèndum de la Generalitat considerant-ho un atac a la llibertat d’expressió.

Estem compromesos amb l’educació de la joventut i creiem en els valors de la democràcia, la solidaritat, la llibertat d’expressió, els drets humans, la pau i la convivència.
Claustre de professors i professores de l’Institut Alexandre de Riquer

Calaf, 27 de setembre de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>