La Marató de TV3

El passat Dimecres 13 de desembre va venir la Xènia Oller a fer-nos la xerrada de la Marató.

Aquest any, la Marató, vol recaptar diners per a la investigació de les malalties infeccioses, i, els diners recaptats destinar-los a la prevenció, el diagnòstic i a la recerca de tractaments efectius per evitar-les.

Ens ha explicat que les malalties infeccioses poden ser mortals i que a causa de les malalties infeccioses moren una de cada tres persones al món cada any. Son causades per bacteris, virus, fongs i protozous que entren al cos i es multipliquen fins a formar una malaltia.

Ens ha dit que per prevenir-les, el cos humà compta amb el sistema immunitari però també tenim les vacunes, que són molt importants, per això no està bé fer moviments en contra d’aquestes i també tenim els antibiòtics que només ens serveixen per combatre els bacteris, no els virus (grip, gastroenteritis…).

Una altra manera de prevenir-les, i la més important, és rentar-se les mans molt sovint, utilitzar preservatiu sempre que mantinguem relacions sexuals i no ens vulguem quedar embarassats, tapar-nos la boca amb el colze quan tossim, no anar a l’escola ni a treballar si estem malalts, rentar bé les fruites i verdures i netejar les ferides recents amb aigua i sabó.

I per últim, us deixo amb una frase de la OMS: “La higiene de mans salva vides”.

Redacció: Anaïs Argerich

Fotografia: Carla Garriga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>