PROJECTE IDENTITATS

PROJECTE IDENTITATS

Durant el mes de maig els alumnes de 1r d’ESO han estat fent un projecte relacionat amb la seva identitat. Han compartit diferents  vivències amb la finalitat de conèixer-se una mica més i de créixer com a persones i com a grup.

Han treballat a partir de  biografies de personatges que han passat a la història en diferents àmbits (científic, literari, artístic…) i han fet de periodistes per descobrir detalls de la vida dels companys i del seu entorn personal.

En aquest procés d’investigació de la identitat han anat descobrint afinitats i punts en comú entre ells i els han transformat en objectes creats a partir de diferents materials (fusta, filferro, roba…)

A través de l’estadística han après a recollir dades i analitzar-les per construir gràfics sobre gustos, aficions, llocs predilectes… dels diferents components del grup cooperatiu.

Per descobrir que tots som iguals i alhora diferents han treballat sobre la modificació de  models predissenyats de cadenes d’ADN o de cèl·lules humanes per adaptar-les a les característiques de la impressora 3D que tenim al centre per tal de construir estructures del nostre origen biològic.

“Un nen, un professor, un llibre i un llapis poden canviar el món. L’educació és l’única solució” . Aquesta és la frase que identifica la jove Malaya Yousafzai. El seu activisme i el seu coratge en favor de l’educació de les nenes, les dones i totes les persones, ha impulsat a molta gent a tot el món a lluitar pels seus drets. També han tingut l’oportunitat de conèixer la curta biografia de l’Iqbal Masih, un nen paquistanès de 4 anys forçat a treballar en una fàbrica de catifes, i d’un nen soldat que també va viure una greu situació d’explotació.

Tot plegat ha estat una experiència per poder conèixer una mica més els companys i companyes de l’aula i l’han recollida en diferents suports (vídeos, àudios, imatges…) que han format part de les exposicions orals amb les quals hem tancat el projecte IDENTITATS.  

https://drive.google.com/drive/folders/1MBo2kbkHekemeigyfDh2QON6I9FGUuvM?usp=sharing

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>