Empúries

Els alumnes de 3er d’ESO hem anat aquesta segona setmana de maig, de dilluns a dimecres, a Empúries per fer el Crèdit de síntesis.

El primer dia vam anar al museu per a visitar unes restes arqueològiques de l’antiguitat. Allí vam poder veure els diferent nivells socials de la gent que hi vivia observant  el terra, ja que les famílies riques tenien el terra de l’habitació amb mosaics imitant a les catifes modernes. En canvi la gent amb un nivell de vida més baix tenien el terra de pedra ja que no es podien permetre les despeses que comportava tenir a gent treballant per a fer un mosaic.

El segon dia vam anar als Aiguamolls de l’Empordà fins les 6 de la tarda. Allà vam observar la flora, la vegetació típica de l’espai i la fauna, els ocells que hi vivien tot l’any i els que només hi passaven temporades i també hi vam trobar cavalls.  Vam fer la visita acompanyats per 2 monitors: la Xon i en Eusebi.

L’últim dia vam fer un taller basat en l’arqueologia. Aquest consistia en que en un espai de terra havíem de fer d’arqueòlegs i trobar les antiguitats que hi havia amagades. Per trobar aquests objectes vam fer servir el material normatiu, i quan els descobríem els netejàvem amb raspalls. Un cop descoberts els identificàvem amb uns logotips que teníem.

A les 6 acabàvem les activitats planejades i llavors anàvem a la platja per acabar de passar el dia. I després de sopar, ja que sopàvem molt d’hora, anàvem a l’Escala a passar el final del dia i anar per alguna botiga.

La nostra conclusió del treball es que hem après moltes coses del clima i la vegetació que abans no sabíem, ja que tot i estar al mateix país hi ha ecosistemes molt diferents.

Redacció: Núria Basomba.

Fotografia: Mariona Raurich.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>