CONFERÈNCIA DEL PROFESSOR JOSEP MARIA SOLÀ A IGUALADA

El passat dijous 12 d’abril, a 2/4 de 8 del vespre, el professor de l’Institut Josep Maria Solà pronuncià la conferència “Ícar i la idea d’Europa” a la Biblioteca d’Igualada davant una cinquantena de persones. L’acte s’emmarca dins el cicle de sis conferències de Sant Jordi 2018 al voltant del “Mite i la Literatura” organitzades a les sis capitals del centre del país (Manresa, Berga, Solsona, Moià, Igualada i Vic) per part dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

“Ícar i la idea d’Europa parteix” parteix d’una reflexió al voltant de la pintura “Paisatge amb la caiguda d’Ícar” (1558) de Brueghel el Vell. Després d’una introducció al mite grec del noi que es va acostar massa al sol, Solà explicà com el recull la literatura, bàsicament l’Ovidi de les Metamorfosis i el poeta britànic W. H. Auden; més endavant parlà de la utopia icariana de Cabet i, sota el paraigua de George Steiner, acabà reflexionant sobre quin és l’actual naufragi dolorós d’una idea d’Europa (culta i amb noblesa d’esperit) en què algunes persones (inclòs el conferenciant) havien somniat.

Després de la xerrada, hi hagueren força intervencions del públic ja que el tema és actual i polèmic [Redacció de L’Alumnàtica].

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: You can use these tags <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>