El castell de Montsonís

Els alumnes de 2n d’ eso, el passat dia 30 de novembre, vam fer una excursió de Socials en la que vam visitar el castell de Montsonís.

En aquesta excursió, vam tenir la possibilitat de visitar un castell de l’edat mitjana i de fer un taller de dansa medieval, en el que ens van explicar com la gent s’assabentava de les notícies mitjançant la música.

Vam haver de fer dos grups per visitar el castell perquè érem molts. En la visita ens van ensenyar les bodegues del castell, la petita presó que hi havia dins, les habitacions principals, la cuina, entre d’altres estàncies meravelloses, on hi havia moltes coses conservades però també moltes de molt ben restaurades. Després d’haver-nos explicat totes i cada una de les funcions del castell i dels objectes que s’hi guardaven, i d’haver-nos dit que allà encara hi vivia una família, tot i que, òbviament, no ens van deixar entrar a les seves estàncies, vam realitzar el taller de dansa medieval al vestíbul del castell. Aquest era bastant gran i ens permetia fer còmodament la primera part del projecte, tot i que per a realitzar la segona vam haver de sortir al carrer.

En aquesta activitat vam aprendre les històries magnífiques de cançons com “El Gegant del Pi” o “El Joan Petit”, vam aprendre a definir diferents termes com “joglar” o els diferents tipus de música d’aquella època, entre d’altres coses i, a més, vam aprendre a ballar “La Polca de’ lÓs”.

La excursió va ser un gran èxit i ens va agradar molt. Esperem poder tornar a visitar aquell fantàstic castell algun dia.

Redacció: Arnau Biosca.

Fotografia: Guillem Busquet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>