DESCOBRIM EL MÓN MICRO!

Avui, els alumnes de 6è han visitat el Camp d’Aprenentatge Les Obagues de Juneda on han pogut experimentar el món micro.

L’activitat girava al voltant de tres tallers amb l’objectiu de conèixer amb més profunditat i experimentar el món dels microorganismes.

En el taller de Fermentació, volíem saber com es comportava el llevat en diferents aspectes. Han elaborat tres masses de pa diferents. D’una banda, una massa que només duia farina, sal i aigua. Per altra banda, una massa amb farina, sal, aigua i 5gr de llevat i, finalment, la tercera massa duia farina, sal, aigua i 10gr de llevat. Han anotat el pes inicial de les masses, el volum i l’emissió de diòxid de carboni i, al cap d’una estona, han tornat a registrar les dades. Menys el pes, les altres dades han augmentat. A partir d’aquí, n’han extret les conclusions.

En el taller d’Observació, han pogut observar amb lupes i microscopis diferents fongs com els llevats i les floridures i diferents bacteris com els cocs i els bacils. Veure’ls a través del microscopi ha sigut tot un espectacle!

Finalment, el tercer taller, el del PH ha estat molt interessant. Han pres consciència de la incidència del PH en el nostre organisme i, gràcies a la substància de la col llombarda, han pogut analitzar el PH de diferents aliments i productes d’ús quotidià.

Però això no és tot! A part dels tallers, han pogut gaudir d’una bona estona a l’aire lliure, veure els animals que habiten al recinte i menjar i jugar plegats que, després d’uns dies de confinament, aquesta sortida ens ha vingut com aigua de maig!

NO US PERDEU LES IMATGES! FEU CLIC AQUÍ.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>