Enviant vídeos i fotos als tutors

Des d’aquesta setmana, hem encetat la nova Aula Virtual, amb els recursos de què disposàvem. Estem en una fase que, entre tothom, estem aprenent a comunicar-nos telemàticament i, alguns problemes poden sorgir. Estem aquí, tutors i diferents mestres de l’escola, per tal de trobar solucions senzilles a aquestes situacions.

El cas que ens toca ara, fa referència als vídeos. Algunes famílies heu tingut problemes a l’hora d’enviar-los, ja que ocupen molt d’espai i el correu es pot saturar. La manera més simple per evitar que els vídeos pesin molt podria ser seleccionar en el mòbil una resolució inferior, però els mòbils més recents no permeten reduir-la massa i, per tant, el problema persisteix.

La solució, llavors, seria l’ús d’aplicacions per comprimir vídeo. Aquestes redueixen el pes de l’arxiu de vídeo a costa de reduir-ne la qualitat, però per a la nostra funció serà perfectament útil. A les botigues d’aplicacions de Apple i Android n’hi ha diverses de gratuïtes (amb anuncis). La majoría són en anglès, però la interfície és molt simple i intuïtiva. Algunes que us podrien servir serien:

Per a dispositius Android: si aneu a Google Play i busqueu “compressor de video, trobareu diverses aplicacions gratuïtes per reduir automàticament la mida del vídeo. Dues aplicacions que en surten en primera instància, i que son bastant simples d’usar:

Panda Video Compressor

Video Compressor

 

En cas de dispositius iOS, des de l’App Store també trobareu múltiples opcions. Una possible opció bastant simple és la següent:

En el cas de l’enviament d’imatges, el problema no és tan greu degut a què aquestes, tot i que també poden ocupar bastant, tenen un pes més reduït. Tot i això, es recomana disparar les imatges a resolucions més baixes, si el mòbil ho permet. No feu fotos en mode Live, ja que, aquestes sí, ocupen molt. En una última instància, tambe existeixen aplicacions per editar i reduir imatges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>