Homenatge a Jaume Guasch

 

El qui fou reconegut amb el Premi Peix Fregit l’any 2012 serà ara homenatjat per l’Ajuntament en el ja habitual acte d’inici de curs al Centre Núria Rivas.

Jaume Guasch Palau (Palafrugell, 1922-2017) va rebre aquell guardó “per la seva preocupació constant per la cultura i els drets polítics. Lluitador antifranquista, es va veure obligat a marxar a l’exili a una edat ben jove. Quan va tornar, va treballar en diversos oficis i va ser un dirigent sindical a l’empresa Armstrong. En les primeres eleccions democràtiques va tenir la valentia de presentar-se com a segon per la llista comunista. Va formar part del primer Ajuntament lliure. Instituí el Premi Mestre Sagrera. Va ser el primer president del Consell de la Gent Gran. Per haver escrit des de fa més de vint anys un article mensual a la Revista de Palafrugell. Per les seves inquietuds constants per millorar la vila. Per la seva trajectòria cívica i compromesa a favor de les llibertats civils i polítiques”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>