Llenguatge computacional

Què és?

LLENGUATGE COMPUTACIONAL I ROBÒTICA

Al llarg dels últims anys han aparegut diverses eines que posen el món de la programació a disposició del públic infantil i juvenil. Aquestes eines tenen com a objectiu facilitar la iniciació a la programació mitjançant un entorn amigable però que, al mateix temps, ofereix diverses alternatives d’aprenentatge dels elements bàsics dels llenguatges de programació d’alt nivell: variables, estructures de control, funcions, etc. Normalment, aquests entorns disposen d’un entorn amigable que incorpora factors motivacionals i que posen en funcionament diferents habilitats.

Alumnes de P5 jugant amb les Bee-bots

El que tenen en comú aquestes eines però, és que la majoria d’elles no pretenen convertir als seus usuaris en programadors experts, sinó facilitar el desenvolupament de diverses habilitats multidisciplinars que es posen en marxa quan s’elaboren petits programes encaminats, per exemple, a la resolució de problemes matemàtics o a la creació de jocs senzills. Des d’aquesta perspectiva, usar els ordinadors (així com altres dispositius i ginys programables) per crear projectes genera alguns avantatges sobre l’ús habitual dels mateixos:
• Permet desenvolupar el pensament abstracte.
• Afavoreix el desenvolupament del pensament algorísmic.
• Posa en funcionament processos creatius que poden ser realitzats mitjançant treballs col·laboratius.
• Aglutina la utilització de diferents “intel·ligències” en projectes compartits: lingüística, matemàtica, artística, espacial, musical, interpersonal i intrapersonal.

 

CLIQUEU LA IMATGE PER ENTRAR AL BLOG