Novetats

 

NOVETATS A LA BIBLIOTECA

Per aquells que s’inicien en lectura

Els fantasmes no toquen a la porta

 Rocio Bonilla   Eulàlia Canal 

L’Ós i la Marmota són amics i sempre juguen junts. És genial trobar tresors o cantar i ballar com si foren estreles. Però una vesprada, l’Ós li diu a la Marmota que ha convidat l’Ànec a jugar amb ells. A la Marmota no li agrada l’Ànec. Ni l’Ànec, ni cap altre animal que puga desbaratar la seua amistat amb l’Ós. Per això està decidida a evitar que l’Ànec vaja a jugar amb ells. I serà capaç de fer el que calga!

Quins embolics provocaran les seues idees esbojarrades?

Els animals també es tiren pets

 Ilan Brenman 
Algú ha vist un dofí tirar-se un pet? Aquesta és una de les preguntes que ixen del cap de Laura. Descobriu quines foren les altres preguntes i divertiu-vos amb una conversa sorprenent, amb humor i intel·ligent, entre una xiqueta i un pare que quasi ho sap tot.

Max i els superherois

 Rocio Bonilla   Oriol Malet

A Max el fascinen tots els superherois, però en té un de preferit. En realitat, es tracta d’una superheroïna: Megapower! Ella és valenta, pot programar computadores i desactivar bombes, té ultravisió i una força descomunal… Però el millor de tot és que Megapower és diferent dels altres superherois, i Max sap molt bé per què.

 

Llibres de 6 a 8 anys:

Hi ha coses que són de mal perdre

Cela, Jaume

Barcelona : La Galera, 2000

En Pere és un nen una mica…distret. Surt amb paraigua quan fa sol, i quan plou sempre se’l deixa. Es renta les dents amb el sabó d’afaitar del seu pare, es menja la sopa amb forquilla i quan es dutxa deixa xop el lavabo… Fins que un dia va perdre una cosa que mai ningú no havia perdut… una cosa que tenim just on s’acaba l’esquena. Sí, ho heu endevinat! Serà capaç de descobrir on s’ha deixat el cul??

En Jaume Cela, un dels nostres autors més importants en llengua catalana per a nens i nenes, ens torna a demostrar que el que més li agrada de fer és inventar històries amb imaginació i explicar-les als nens i joves.

Això era un alfabet : una història per a cada lletra

Jeffers, Oliver

València : Andana, 2015

Si amb les paraules es creen les històries i amb les lletres es creen les paraules, llavors les històries estan fetes de lletres. En aquest llibre trobaràs històries fetes de paraules per a totes les lletres.

Lletra darrera lletra, seguint l’alfabet, l’autor va enfilant tot un seguit d’històries ingenioses, genials, divertides, originals i peculiars.

Un astronauta de nom Edmond que té por a les altures, dos veïns enfadats que volen separar-se cremant un pont, una tassa de cafè molt curiosa,…històries molt divertides i que estimulen l’enginy, imaginació, mantenint als nens-es molt atents i encuriosits.

A partir de 10 anys

Un robatori molt esportiu
La recaptació robada en un torneig benèfic de futbol farà que s’enfronten amb el seu primer cas com a detectius. Encara no ho saben, però és qüestió de temps que demostren els seus coneixements en l’art de la deducció i acaben convertint-se en… els 4 Sherlocks!

 Però la semifinal del torneig ja s’està jugant i tenen molt poc temps per a resoldre el cas!

L’hivernacle del terror

 Jenny Nimmo

Alguna cosa s’amaga al fons del jardí, i Daniel ho sap. L’hivernacle està ple de plantes estranyes i, tanmateix, el seu avi sembla misteriosament feliç quan està allà dins, alimentant-les amb pocions secretes. Però uns fets inquietants ho canvien tot. Primer desapareix l’àvia Green sense deixar rastre i, després, el gosset Stanley. Qui serà la pròxima víctima? Daniel està convençut que l’hivernacle està relacionat d’alguna manera amb les desaparicions. Però com podrà demostrar-ho si el terror no li permet entrar-hi?

A partir de 12 anys

Una lectura perillosa

Aleix, un jove estudiant a qui no li agrada llegir, acaba literalment capturat per un llibre enigmàtic que li ha regalat el pare pel seu aniversari. Ha quedat atrapat pel volum de tal manera que queda immòbil i sense capacitat de reacció, abstret del món que l’envolta. Preocupats per aquesta actitud tan estranya, els seus amics Manel i Núria comencen a indagar l’origen d’aquest misteri per intentar curar-lo i retornar-lo a la realitat. Les pistes apunten a un secret que s’amaga en aquell llibre intrigant, un exemplar sense títol ni autor conegut, i també a la dona que ha venut l’obra al pare d’Aleix.

Peripècies a la cort

 Josep Maria Morreres 

Peripècies a la cort ens transporta a l’època medieval del Tirant lo Blanc. L’emoció està garantida amb les divertides aventures i desventures d’un filòsof que ajuda el rei a resoldre els conflictes, molts realment sorprenents, que es plantegen davant la cort.

Títol: L’edat del lloro

Autor: Gisela Pou

Mai no hauria pensat que cinquanta minuts de silenci fossin tan llargs. Però no diré ni piu, el senyor Vallès se n’atiparà, i la mama es convencerà que anar al psicòleg no serveix de gran cosa. La culpa és de la mama. Se li ha ficat al cap que necessito ajuda. La Rita està trista, la Rita no parla, la Rita està desmotivada, la Rita està estranya. Però el meu únic problema, el que m’ha canviat la vida, és que tinc un germà famós que s’ha convertit en l’ídol de milers de adolescents i jo ja no puc més.