Ús abusiu dels plàstics

Els alumnes de 6è han fet una experiència molt interessant sobre l’ús abusiu dels plàstics i la necessitat de reduir-ne el seu consum.

És una activitat que ens pot ajudar a la millora del medi ambient, d’acord al nostre compromís com a escola sostenible.

MENYS PLÀSTICS, SI US PLAU

Sota el lema de Menys és més, a 6èA hem fet un projecte sobre l’ús abusiu que fem dels plàstics en la societat actual.

Durant una setmana, alumnes i mestra hem recollit les deixalles de plàstic que hem anat generant amb el pas dels dies. Aquesta setmana s’ha completat el cicle de recollida i hem reunit totes les deixalles després de fer-ne un recompte i diverses estimacions que ens han deixat a tots ben esgarrifats.

Us deixem algunes dades impactants:

En una setmana, la classe ha generat 289 residus, que en un mes serien 1.156 i en un any 13.872 residus. Quan Durant tota l’escolaritat haurem produït 124.848 residus.

Si tots els alumnes de l’escola consumissin com nosaltres, en un sol any, l’Escola Salvador Lluch produiria 249.696 residus.

Hem vist també com repercuteix en la contaminació del planeta, dels animals que al final són els nostres propis aliments, i com els plàstics són materials que costa molt que es degradin amb el pas dels anys.

Ens hem preocupat molt i hem començat a pensar maneres de reduir l’ús de plàstics, perquè reciclar està molt bé, però no ajuda a reduir la causa d’aquest abús en el consum de plàstic.

En aquest enllaç podeu veure algunes fotos del recompte i de les mesures recollides:

https://photos.app.goo.gl/zwZJXZj2uywjXiuP7

Què podeu fer vosaltres per millorar aquesta situació?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>