Història

La història de la nostra escola comença quan l’any 1928 en Salvador Lluch, terratinent afincat a Gavà, dona al municipi els terrenys per a construir-la. Per aquesta raó portarà el seu nom tot i que se la coneixerà durant molts anys com “els col.legis nous”, ja que eren les escoles públiques més noves en aquell moment i ho van continuar sent durant molts anys. De fet l’escola es construeix per enderrocar les escoles de la Plaça, que eren insuficients en un moment de creixement demogràfic a Gavà.

El 4 de març de 1933 l’Ajuntament acordà posar-li el nom d’Escoles Graduades Salvador Lluch.
El primer edifici es va inaugurar el 29 de juny del 1933, festa major de Sant Pere, pel president de la Generalitat de Catalunya, Francesc Macià.

En aquella època, pel fet de tenir a Gavà la fàbrica “Companyia Roca de Radiadors”, aquesta es va encarregar gratuïtament d’instal.lar-hi la calefacció.
Durant aquests primers anys l’escola tenia nois i noies: les noies a la planta baixa i els nois al primer pis. La generació que es formà durant aquests anys, protagonitzaria més tard el ressorgiment cultural i democràtic dels anys seixanta a través del periòdic Brugués, del Centre Cultural i d’altres entitats de la localitat.

El 1940, un cop acabada la guerra civil, es comença a utilitzar el segon edifici ( construit durant el període de guerra). A partir d’aquest moment i durant molts anys aquest edifici era on estaven els nois i a l’edifici nord estaven les noies.

Per l’escola han passat mestres i directors que posteriorment han donat nom a altres centres de Gavà, així per exemple es pot citar al director Joan Salamero i la mestra Rosaura Terrades, que posteriorment han donat nom a una escola i a una llar d’infants , respectivament.