Reunions d’inici de curs

Ja hem encetat el nou curs amb moltes ganes, i per això ens agradaria compartir amb vosaltres, les famílies, totes les informacions sobre el desenvolupament del curs, tant les generals d’escola com les més específiques de cada nivell.

El calendari serà el següent:

E. Infantil Dimecres 24 d’octubre a les 16:45h
C. Inicial Dilluns 8 d’octubre a les 16:45h
C. Mitjà Dimecres 17 d’octubre a les 16:45h
C. Superior Dimarts 9 d’octubre a les 16:45h

Us recordem la importància d’assistir a aquestes reunions i per poder garantir el seu bon funcionament cal que vingueu sense nens ni nenes. L’AFA organitza servei de guarderia les tardes de reunions per aquelles famílies que ho necessitin.
L’entrada es farà pel carrer Aragó.

Us hi esperem!!!

Comencem un nou curs

Us donem la benvinguda al nou curs escolar, us esperem el dimecres 12 de setembre. L’horari lectiu serà l’habitual (de 9:00 a 12:30 i de 15:00 a 16:30), tot i que els nens i nenes de P3 faran una entrada progressiva.
 

Bones Vacances!

Estimades famílies, bones vacances a tothom! Esperem que gaudiu d’aquests calorosos dies amb els vostres!

En aquests enllaços podeu trobar el calendari i el fulletó d’informacions importants del curs que ve.

També volíem donar la benvinguda a les noves famílies de P3 del curs 2018-2019 i informar-vos de que per a comunicar-nos amb vosaltres fem servir l’aplicació Tokapp. Teniu tota la informació de com descarregar-la i fer-la servir en aquest enllaç.

Ens veiem al setembre!

L’Equip de Mestres de l’escola Rambleta del Clot.

Matriculació 2018-2019

 

Us informem de que e​l període de matriculació és del 21 al 27 de juny. Recordeu que a consergeria teniu els sobres preparats amb el nom del vostre/a fill o filla i amb el dia i l’hora que heu de venir a formalitzar la matrícula. Aquests sobres també inclouen la documentació imprescindible que heu de portar el dia de la matrícula.

Ajuts de menjador

S’ha obert el període de sol·licitud dels ajuts individuals de menjador. Aquest comprèn del 13 al 27 de juny.

L’horari d’atenció per presentar la sol·licitud és de 9 a 13,30h.

The Rambleta Experience: Fun Tour (Divendres 15 de Juny de 9:30 a 11:30h.)

La nostra escola, Rambleta del Clot, es troba en el segon any d’implementació del projecte d’innovació Escoles Tàndem, amb el que l’escola ha estat agermanada amb el British Council per aconseguir que l’anglès i les metodologies educatives del Regne Unit s’insereixin com a eix transversal dins el currículum d’educació infantil i primària.

El projecte compta amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació Catalunya-La Pedrera, i la col·laboració del Departament d’Ensenyament.

Aquesta iniciativa comporta que, treballin conjuntament tots els mestres del centre educatiu amb els professionals de la institució, intercanviant coneixements, experiències i material pedagògic. El projecte neix amb la voluntat de ser sostenible a llarg termini, singularitzar el centre educatiu i millorar-ne els resultats.

A la nostra escola s’ha traduït en la posada en pràctica de les metodologies innovadores (espirals, tallers, espais, propostes) i en més presència de la llengua anglesa en el dia a dia de l’escola. L’anglès comparteix un espai amb les altres llengües d’una manera integrada.

El nou format de l’esdeveniment de fi de curs vol ser un exemple de tots aquests canvis, amb una jornada ben especial, en la que les famílies seran convidades a disfrutar d’un màgic recorregut a través de la cultura dels països de parla anglesa: des del passeig de la fama de Hollywood a un pub irlandès passant pel Madame Tussauds o un Escape Room d’Alícia al País de les Meravelles. Totes aquestes atraccions seran creades i conduïdes pels alumnes amb el suport dels seus mestres.

Come join us on this fantastic trip!

 

Preinscripció curs 2018-2019

El període de presentació de sol·licituds previstes per al segon cicle d’educació infantil i primària serà del 13 al 24 d’abril. Podeu descarregar-vos la sol·licitud de preinscripció AQUI.
Per a més informació cliqueu en aquest enllaç.

El calendari d’atenció a les famílies per a formalitzar les preinscripcions serà el següent:

 Divendres 13 d’abril  de 9:00 a 13:30 h

 Dilluns 16 d’abril  de 9:00 a 14:00 h

 Dimarts 17 d’abril  de 9:00 a 11:00 i de 15:00 a 16:30 h

 Dimecres 18 d’abril  de 9:00 a 13:30 h

 Dijous 19 d’abril  de 15:00  a 16:30 h

 Divendres 20 d’abril  de 9:00 a 13:30 h

 Dilluns 23 d’abril  de 9:00 a 14:00 h

 Dimarts 24 d’abril  de 9:00  a 13:30 h i de 15:00 a 16:30 h

Presentació del nostre projecte d’escola a Múrcia

El cap de setmana passat, la Maite i la Victòria, la nostra directora i cap d’estudis respectivament, van enfilar cap a Múrcia ciutat per a presentar el nostre projecte d’escola en el marc de les jornades “Experiencias de centros educativos para la mejora de la competencia lingüística en lengua castellana”
A més de la nostra, es van presentar diferents experiències educatives d’arreu del país: Múrcia, Cantàbria i Plasencia (Cáceres).
De fet la nostra participació, com és lògic, anava adreçada a la millora de la competència
lingüística plurilingüe (català, castellà i anglès).
Vam creure oportú distribuir l’espai en rotllanes de conversa i iniciar la ponència amb unes dinàmiques de grup que hem treballat a la nostra formació Tàndem amb el British Council.
Desprès vam contextualitzar l’escola i vam compartir la nostra experiència de transformació i
renovació pedagògica.
Per acabar, els assistents van poder manipular i experimentar amb el material didàctic que utilitzem en la nostra pràctica diària.
Val a dir que el nostre projecte els va entusiasmar molt i hem tingut un feedback molt positiu. I nosaltres també vam gaudir molt amb l’experiència!

Jornades de Portes Obertes i preinscripció 2018-2019

Voleu conèixer l’escola?

Els dies 1 de març (a les 9:15 i a les 17h) i el 2 de març (a les 15:15h) rebrem a les famílies. Us ensenyarem el centre i us explicarem el nostre projecte. Prepareu-vos perquè vosaltres també sereu els protagonistes!
Us preguem que reserveu el torn que més us convingui trucant al telèfon de l’escola 932454243 o bé contactant-nos per correu electrònic a: escolarambletadelclot@xtec.cat

Si voleu veure un vídeo explicatiu sobre la preinscripció per al proper curs 2018-2019 podeu clicar en el següent enllaç.

Presentació del nostre projecte d’escola a la convenció de l’APAC

El passat dijous la nostra directora, la Maite, i la nostra especialista d’anglès de Cicle Mitjà i Superior, la Yolanda, van donar una conferència explicant el nostre projecte d’escola a la Convenció anual de Professors d’Anglès de Catalunya (APAC) a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

En la seva ponència, la Maite i la Yolanda van parlar del gran canvi de mirada de l’escola i de com els mestres s’organitzen per a fer que l’anglès tingui cada dia més presència en la vida de l’escola. Aquí podeu veure les fotos de la jornada:

No més circulars en paper. MOLT IMPORTANT!!!

Benvolguts Pares i Mares:

El passat mes de desembre us vam informar de la nova manera de comunicar-nos amb tots vosaltres, TokApp. Per utilitzar aquesta plataforma, necessitem que us descarregueu l’aplicació TokApp que és una aplicació totalment gratuïta per a telèfons Android i iOS. A partir del mes de FEBRER tota la informació de l’escola us arribarà via aquesta aplicació i prescindirem del paper.

Per aquest mitjà podreu obtenir la informació immediata i a més, podreu respondre quan el centre us ho sol·liciti.La trobareu disponible tant a Google Play Store com a App Store.

ÉS MOLT IMPORTANT seguir els següents passos:

1- Entrar a la botiga App Store o Google Play.

2- Buscar l’aplicació TokApp School i descarregar-la.

3- Obrir l’aplicació, seleccionar el país de residència i validar el número de telèfon o el correu electrònic que ha facilitat en el centre a l’inici de curs.

4- Escriviu el nom d’usuari i contrasenya que vulguin utilitzar (si està ocupat, escolliu un altre).

5- Espereu que el centre actualitzi la base de dades i detecti el vostre registre.

Començareu a rebre comunicats. És essencial per tant, que les dades de registre, coincideixin amb les falicitades al centre.

Així mateix, també podreu obtenir informació de com descarregar l’aplicació i donar-vos d’alta a través del següent enllaç:

https://soporte.tokapp.com/

En cas de no tenir telèfon amb connexió de dades, utilitzarem el correu electrònic per comunicar-nos amb vosaltres.

Us enviem una cordial salutació

L’Equip Directiu

Jornada Electoral i Concert de Nadal

 

Benvolgudes famílies,

Us recordem que el proper dijous 21 de desembre es celebren eleccions al Parlament de Catalunya i, per tant, l’escola restarà tancada.

D’altra banda, el proper divendres 22 de desembre celebrarem el Concert de Nadal a la Parròquia de Sant Joan Bosco, dels Salesians (Plaça de Ferran Reyes, 2 a Sagrera). El concert començarà a les 10h i està previst acabar cap a les 11h.

Recordeu que els nens i nenes no han de venir vestits de cap manera especial però sí mudats per a l’acte.

Us hi esperem!

 

 

Concert de Santa Cecília 2017

 

El proper dimecres 22 de novembre us convidem a totes les famílies al Concert de Santa Cecília d’enguany. Celebrar plegats el dia de la música amb vosaltres: pares, mares, avis i àvies ens sembla una experiència meravellosa. És un dia especial, alguns només sou espectadors però d’altres sou protagonistes alhora. Agrair-vos la vostra participació, dedicació i il·lusió que el fa possible!

Aquests seran els diferents passis:

  • Educació Infantil a les 9:15 h.
  • Cicle Mitjà a les 10:15 h.
  • Cicle Inicial a les 11:35 h.
  • Cicle Superior a les 15:15 h.

 

Us hi esperem!

 

La Sophie és la nostra nova auxiliar de conversa

Hola a tots i totes! Tenim molt bones notícies! La Sophie, una estudiant universitària d’intercanvi americana s’ha ofert voluntària per a ser la nostra nova auxiliar de conversa durant uns mesos. Com que ella no parla català ni castellà només podem entendre’ns si parlem en anglès. Li hem fet moltes preguntes i, entre d’altres coses, ja sabem que es de Kansas City, que té un germà i una germana, i que li encanta jugar a futbol.

Welcome to Rambleta, Sophie!

 

 

 

Bones vacances!

L’equip de mestres de l’escola us desitja bones vacances. Us esperem al setembre amb moltes ganes i il·lusions!

aaaaaaaaa

Reportatge a Catalunya Ràdio Escoles Tàndem

Ja fa uns dies que el programa “Blog de Mestres” de Catalunya Ràdio va venir a entrevistar-nos per a parlar sobre el projecte CLIL de l’escola que estem implementant amb la col·laboració del British Council i el Projecte Tàndem.

La metodologia CLIL es basa en l’aprenentatge integrat de continguts i llengua estrangera, tal i com ens expliquen molt bé les mestres de l’escola i els nostres referents del British Council en el següent tall d’àudio:

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/blog-de-mestres/blog-de-mestres-pedagogia-anglesa-a-una-escola-catalana/audio/958499/#

Sense títol

Sant Jordi 2017 i Jocs Florals

jocsflorals-300x300

Encetem el tercer trimestre amb la celebració de la diada de Sant Jordi i del certamen de Jocs Florals d’enguany, ja portem molts dies fent d’escriptors i poetes per a poder participar-hi!

A més a més farem altres activitats culturals, com la sessió de conta-contes en anglès per a tots els nivells a càrrec del British Council, l’intercanvi de llibres entre padrins i fillols, una representació teatral per part de les famílies d’infantil… i no oblideu que l’AFA muntarà una paradeta de llibres al pati el divendres 21 a les 16:30h.

Jornades de Portes Obertes

Moltes gràcies a totes les famílies que heu assistit a les jornades de portes obertes! Ens ha fet molta il.lusió ensenyar-vos l’escola i presentar-vos el nostre projecte. 🙂 😀 🙂 😀 🙂 😀

 

af-dibond-60x60-1-page-001