Jornades de portes obertes

Benvolgudes famílies del barri, voleu conèixer l’escola? Podeu visitar-nos els següents dies:

  • Dijous 12 de març a les 9:15h i a les 17h.
  • Divendres 13 de març a les 15:15h.

Us preguem que ens truqueu al 932454243 o ens envieu un correu electrònic a portesobertes@rambletadelclot.cat per a confirmar dia i hora d’assistència.

Sereu els protagonistes d’un especial recorregut per l’escola! Podeu anar fent cinc cèntims consultant el nostre díptic informatiu.

Us deixem aquest enllaç amb tota la informació sobre preinscripció i matrícula

Tenim moltes coses per explicar-vos, us hi esperem!

 

Guanyadors concurs de fotografia sostenible

Com sabeu a l’escola hem realitzat el 2n Concurs de fotografia sostenible i enguany el tema era: “Jo menjo sa”. Heu participat moltes famílies i ens heu enviat fotografies molt originals i divertides. L’equip de mestres hem fet una votació i no ha sigut gens fàcil escollir ja que hi havia moltes fotos que ens agradaven!

Aquestes han estat les fotografies més votades:

En primer lloc: Paisatge saludable (número 8)

En segon lloc: Arc de Sant Martí (número 4) i Operació menja sa (número 13) amb el mateix nombre de vots.

Volem agrair la vostra participació i ens tornem a trobar el curs vinent en la tercera edició d’aquest concurs!

Marató per l’emergència climàtica

Els reptes ens agraden i és per això que aquest any hem decidit participar a la “Marató per l’emergència climàtica”. Fa temps que pensem que les nostres accions tenen un impacte directe sobre el canvi climàtic i amb la voluntat de reduir la nostra petjada hem decidit actuar reduint el nostre consum d’aigua, electricitat i gas. 

I com ho aconseguirem? Doncs de dues maneres: duent a terme petites accions pensades de manera col·lectiva a les rotllanes pels nostres alumnes, i per una altra banda els nostres delegats verds prendran nota de la lectura dels comptadors d’aigua, gas i electricitat cada divendres fins que acabi el mes de febrer. Aquest pla d’acció dissenyat pels nens i nenes es veurà reflexat en les lectures dels comptadors, de manera que podrem comprovar exactament quin ha sigut el nostre estalvi. 

Aquest estalvi que generem entre totes les entitats que participem es traduirà en una quantitat de diners que es destinarà al projecte de creació d’horts socials en cobertes municipals, gestionats per una entitat sense afany de lucre. 

Ja hem començat a treballar per dur endavant la Marató. Dijous passat l’equip de mestres i els delegats verds ens vàrem reunir amb les persones que gestionen aquest projecte i ens van explicar en què consisteix la marató, i els divendres els nostres delegats verds ja van prendre nota de les lectures dels contadors. A partir d’ara i fins a l’últim divendres de febrer llegiran els contadors de llum, aigua i gas de l’escola per veure si les nostres accions tenen el resultat que desitgem.

Us deixem un enllaç sobre la Marató per si us interessa saber alguna cosa més. http://energia.barcelona/ca/que-es-la-marato-demergencia-climatica

I recordeu: les petites accions produeixen els grans canvis!

Som escola de pràctiques!

Enguany l’escola ha establert un conveni amb la Universitat de Barcelona per a acollir a estudiants en pràctiques del grau de Mestre. Durant aquest primer trimestre i part del segon ens acompanyen a primària l’Aroa, la Marta, la Berta i la Lourdes; i més endavant prendran el relleu altres companyes seves.

El Departament d’Educació promou les pràctiques en centres públics per tal que els/les futurs-es mestres puguin assolir les competències necessàries per exercir una docència de qualitat.

 

Concert de Nadal

Benvolgudes famílies,

El proper divendres 20 de desembre celebrarem el Concert de Nadal a la Parròquia de Sant Joan Bosco dels Salesians (Plaça de Ferran Reyes, 2 a Sagrera). El concert començarà a les 10h i està previst acabar cap a les 11h.

Recordeu que els nens i nenes no han de venir vestits de cap manera especial però sí mudats per a l’acte.

Us hi esperem!

 

 

Veniu a donar sang!

Benvolgudes famílies,

Us recordem que el proper dilluns 9 de desembre, com a cloenda de l’espiral de 6è que tracta del cos humà, instal·larem a l’escola un punt de donació de sang del Banc de Sang i Teixits. La donació estarà oberta a tot el barri.

L’horari de donació serà de 15:30 a 19:30h i podreu accedir-hi per la porta del carrer Aragó. Els alumnes de 6è seran els encarregats d’assistir a tots els donants i a l’equip mèdic, així que preguem que feu màxima difusió. Esperem que sigui tot un èxit!

Esteu tots convidats! i com diu l’eslògan de la campanya… Els malalts també necessiten el millor regal per Nadal!

Atenció: les famílies que vinguin amb nens/es disposaran de servei d’acollida dirigit pels propis alumnes (amb supervisió dels mestres).

Equip de mestres de 6è

Projecte Global Scholars

La nostra escola participa enguany en el projecte en llengua anglesa “Global Scholars”.  Es tracta d’un projecte internacional en què els nens i nenes de sisè col·laboren amb altres estudiants d’escoles de diferents ciutats de tot el món per interactuar sobre temes d’interès global amb aquests objectius:

  • Ampliar les perspectives dels estudiants sobre temes globals crítics perquè puguin pensar globalment i actuar localment (local-to-global).
  • Adquirir coneixements sobre un tema d’interès mutu.
  • Reforçar les habilitats tecnològiques que l’alumnat necessita per tenir èxit en el segle XXI.
  • Augmentar el domini de la tecnologia digital i facilitar la comunicació virtual directa entre aules de diferents països a través dels fòrums de discussió en línia i de projectes multimèdia (presentacions digitals, documents audiovisuals…).
  • Promoure la pràctica de l’anglès.
  • Desenvolupar habilitats de pensament crític.

Enguany, el tema que estem treballant és “Nature and Our Cities” (La Natura a les nostres ciutats) i al final de cada unitat hem de presentar un projecte, us presentem els nostres projectes de la primera unitat, esperem que us agradin!

Trobades amb les famílies

Ja hem encetat el nou curs amb moltes ganes, i per això ens agradaria compartir amb vosaltres, les famílies, totes les informacions sobre el desenvolupament del curs, tant les generals d’escola com les més específiques de cada nivell. Els nens i nenes de sisè han dissenyat els següents cartells en les diferents llengües presents a l’escola per a convidar-vos a tots a participar!

El calendari serà el següent:

 

P4 i P5

P3

 

Dijous 26 de setembre a les 16:45h

Dimecres 23 d’octubre a les 16:45h

C. Inicial Dijous 3 d’octubre a les 16:45h
C. Mitjà Dimarts 8 d’octubre a les 16:45h
C. Superior Dimecres 9 d’octubre a les 16:45h

Us recordem la importància d’assistir a aquestes trobades i per poder garantir el seu bon funcionament cal que vingueu sense nens ni nenes. L’AFA organitza servei de guarderia les tardes de reunions per aquelles famílies que ho necessitin.
L’entrada es farà pel carrer Aragó.

Us hi esperem!!!

Comencem un nou curs

Benvolgudes famílies,

Us donem la benvinguda al nou curs escolar, us esperem el dijous 12 de setembre. L’horari lectiu serà l’habitual (de 9:00 a 12:30 i de 15:00 a 16:30h) tot i que els nens i nenes de P3 faran una entrada progressiva.

Us informem que s’ha obert el segon període de sol·licitud dels ajuts de menjador. Aquest comprèn del 2 al 20 de setembre.

L’horari d’atenció per presentar la sol·licitud és de 9 a 13,30h. I els dimarts i dijous per les tardes de 15 a 16,30h.

Fins molt aviat!

Matriculació i beques menjador 2019-2020

Les persones que han de fer nova matrícula per al curs 2019-2020 han de passar per l’escola a recollir un sobre amb la documentació que cal emplenar.

També se’ls donarà l’hora per presentar aquesta documentació.

Recordar que a més, han de portar 4 fotos format carnet, fotocòpia de les vacunes i fotocòpia del NIF (només dels pares que no l’hagin presentat amb el full de preinscripció).

A més a més s’han convocat les beques menjador per al curs 2019-20. El termini de presentació de sol·licituds és des del 21 fins al 28 de juny.

Enguany, els que ja tenien una beca concedida per aquest curs, només han de signar la renovació. Els alumnes que aquest curs no tenien beca o que són nous al centre, han de fer la sol·licitud.

L’horari és: del divendres 21 fins el divendres 28, en horari escolar de 9,00h a 13,30h.

També les tardes del dimarts 25 i dimecres 26 de 15,15 a 17,00h

Petits passos per a la sostenibilitat

Com sabeu estem dins la setmana sense plàstic i volem aprofitar l’avinentesa per explicar-vos les accions que hem dut a terme aquest curs per reduir els embolcalls d’un sol ús a l’escola.

Ara com ara us podem dir amb orgull que l’escola es troba gairebé al residu 0 pel que fa al paper d’alumini, i esperem que en un futur no massa llunyà puguem dir que gairebé no generem deixalles d’un sol ús.

No More Plastic Please - Turtle Sticker

Els alumnes de tercer han participen al projecte Embolcalls+Sostenibles, obtenint tots els anys molt bons resultats i reduint curs a curs les nostres deixalles. Aquest any els nostres resultats han sigut molt bons i a més ens han atorgat dues petites medalles que ens animen a seguir treballant en el respecte cap al medi ambient.

En aquesta línia també ens agradaria compartir amb vosaltres  que després d’un procés participatiu al claustre i a la rotllana entre tots i totes hem arribat a un acord i hem decidit esmorzar a l’aula.

Amb aquesta acció hem aconseguit millores com per exemple reduir els embolcalls d’un sol ús, que els alumnes portin esmorzars més saludables, fer servir més embolcalls sostenibles (carmanyola, boc and roll..), mantenir els patis més nets i lliures de gavines i coloms, i per últim i no pas menys important poder gaudir de l’esmorzar en un ambient més relaxat amb els companys.

Tot seguit us deixem un enllaç on podeu trobar idees d’esmorzar saludables i ecofriendly:    https://mimenurealfooding.com/receta/

Des de la comissió sostenible volem agrair a tots els alumnes i famílies de l’escola la seva implicació en fer de l’escola un lloc més respectuós amb el medi ambient.

I recordeu: les petites accions fan possibles grans canvis!

 

The Rambleta Experience: INFORMACIÓ IMPORTANT!

 

 

Apreciades famílies,

Aquest any també tenim ganes de sorprendre amb el Rambleta Experience 2.0. Sabem que l’esdeveniment de l’any passat serà difícil d’oblidar i és per això que hem posat fil a l’agulla per a preparar un bon sarau aquest divendres 14 de juny.

Aquest any l’activitat serà familiar. Tota la família (adults i infants) farà conjuntament el recorregut dissenyat. Per motius d’aforament només hi podran assistir dos acompanyants per família. La durada aproximada de l’esdeveniment serà de dues hores. Necessitem saber amb antelació quines famílies podreu acompanyar els vostres fill/es el divendres 14 de juny. En aquest cas l’entrada conjunta serà a les 9,30h. Si no podeu assistir-hi i els nens i nenes han de venir sols a l’escola, l’entrada serà a les 9:00 com cada dia.

Per a poder assistir, és necessari entregar el formulari que us hem lliurat aquesta setmana.

Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració!

 

La xarxa Eurocities visita l’escola

La Xarxa Eurocities ha escollit l’Escola Rambleta del Clot entre quatre centres de Barcelona per a fer una visita centrada en la inclusivitat i també per a experimentar la transformació educativa que hem viscut en els últims anys. Aquesta xarxa és una plataforma que està en contacte amb les principals institucions europees per a intercanviar idees i compartir coneixements sobre temes d’actualitat que afecten la vida dels ciutadans i ciutadanes.

Teniu més informació fent clic a la notícia que s’ha publicat aquesta setmana a la Vanguardia.

Esmorzar a les aules

En tornar de vacances de Setmana Santa comencem a esmorzar a l’aula.

Després d’un procés participatiu entre alumnes i mestres hem decidit esmorzar a l’aula per compartir aquesta estona de tranquil·litat, hàbits saludables i bona companyia. Pensem que esmorzar amb els companys i companyes a l’aula enforteix vincles, redueix residus i ajuda a mantenir el pati net. A més a més, es fomenta l’ús d’embolcalls sostenibles, com els boc&rolls i les carmanyoles.

Pla de Convivència

Benvolgudes famílies,

Una de les feines que l’escola ha de fer els propers dos cursos és elaborar el Projecte de Convivència del Centre, tal i com estableix la resolució ENS/585/2017, de 17 de març. En el darrer Consell Escolar del mes de desembre, vam presentar i dissenyar les primeres actuacions a fer.

El Projecte de convivència, com el seu nom indica no és la simple coexistència, sinó que és entès, com la necessària relació entre persones basada en xarxes de sentit compartit.

L’escola és el reflex i exemple més evident d’aquesta societat. Per l’elaboració d’aquest Projecte, hem de sensibilitzar les nostres famílies i fer una petita diagnosi participativa sobre la situació de convivència en el centre i després crear espais de debat. Així que necessitem el vostre ajut.

L’opinió de les famílies és molt rellevant i el Consell Escolar va decidir passar uns formularis a famílies de cada cicle per tenir una mostra. D’aquesta manera, demanem que les famílies de P4, 1r, 3r i 5è respongueu el formulari i agraïm anticipadament la vostra col·laboració.

Participació en els programes Erasmus+ i estudi UAB

“Families and Schools. The involvement of foreign families in schools” és el nom del projecte en el que la nostra escola participarà com a sòcia de la Universitat de Lleida durant dos cursos escolars. L’objectiu del mateix es la implicació de famílies estrangeres a l’escola mitjançant estratègies innovadores.

Es durà a terme en dues fases:

1r any (de gener a juliol de 2019): concepció i disseny amb la Universitat de Lleida i les escoles sòcies de tres ciutats d’Europa (Barcelona, Luxemburg i Milà).  Ho lidera la universitat de cada país.

2n any (de setembre 2019 a juliol 2020): presentació a les escoles sòcies i implementació del pla de treball dissenyat.

PARTICIPACIÓ en un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona:

“Pràctiques educatives basades en l’evidència (PBE): disseny i validació d’estratègies per a la millora dels centres educatius” és el nom de l’estudi en el que la nostra escola participa actualment.

El projecte es planteja amb un doble objectiu:

a) Analitzar els processos d’utilització de les evidències científiques per a la millora dels centres educatius

b) Dissenyar i validar propostes per a facilitar la transferència i adopció de pràctiques educatives basades en evidències científiques en els centres educatius.

També ens conviden a participar en tallers col·laboratius de capacitació per a treballar tècniques de transferència dels resultats de la recerca educativa a la pràctica de les escoles, tot donant resposta als reptes i necessitats de les escoles participants.

Eleccions al Consell Escolar

mans-amunt

Benvolgudes famílies,

En la RESOLUCIÓ ENS/2232/2018 d’1 d’octubre s’estableix el calendari del procés electoral per renovar els membres dels Consell Escolars dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics.

El proper dimecres, dia 7 de novembre podreu consultar a consergeria el cens electoral provisional del sector de pares i la publicació del nombre de representants que s’han de renovar. És important que comproveu si les vostres dades consten correctament.

El nombre de representants electes del sector pares/mares al Consell Escolar és de 5 persones i en aquesta convocatòria cal renovar un membre.

Us animem a participar de manera directa com a candidats i de manera indirecta mitjançant el vostre vot. Tots som necessaris per el bon funcionament del centre.

Aquest és el calendari amb tot el procés electoral:

Calendari electoral
7 de novembre
Publicació del cens electoral provisional de pares i mares.
12 de novembre
Termini de presentació de reclamacions al cens electoral  fins a les 16,30h.
12 de novembre
Sorteig per tal de designar els membres vocals de la mesa, a les 12,30 h a la biblioteca del centre.
15 de novembre
Constitució mesa electoral a les 12,30h. Resolució de les reclamacions i aprovació del cens definitiu.
fins 16 de novembre
Presentació candidatures a secretaria fins a les 16,30h. Els aspirants cal que portin una fotografia tamany carnet.
19 de novembre
Publicació de candidatures
21 de novembre
Publicació cens definitiu
fins 28 de novembre
Els candidats poden donar a conèixer les seves propostes.
30 de novembre
Eleccions de pares i mares de 14,30 a 17 h a l’entrada de l’escola, C/ Aragó
4 de desembre
Constitució del Consell Escolar resultant

Barcelona, 5 de novembre de 2018

 

Guia d’utilització de l’aplicació Tokapp

Benvolguts Pares i Mares:

El curs passat us vam informar de la nova manera de comunicar-nos amb tots vosaltres, TokApp. Per utilitzar aquesta plataforma, necessitem que us descarregueu l’aplicació TokApp que és una aplicació totalment gratuïta per a telèfons Android i iOS. 

Per aquest mitjà podreu obtenir la informació immediata i a més, podreu respondre quan el centre us ho sol·liciti.La trobareu disponible tant a Google Play Store com a App Store.

ÉS MOLT IMPORTANT seguir els següents passos:

1- Entrar a la botiga App Store o Google Play.

2- Buscar l’aplicació TokApp School i descarregar-la.

3- Obrir l’aplicació, seleccionar el país de residència i validar el número de telèfon o el correu electrònic que ha facilitat en el centre a l’inici de curs.

4- Escriviu el nom d’usuari i contrasenya que vulguin utilitzar (si està ocupat, escolliu un altre).

5- Espereu que el centre actualitzi la base de dades i detecti el vostre registre.

Començareu a rebre comunicats. És essencial per tant, que les dades de registre, coincideixin amb les falicitades al centre.

Així mateix, també podreu obtenir informació de com descarregar l’aplicació i donar-vos d’alta a través del següent enllaç:

https://soporte.tokapp.com/

En cas de no tenir telèfon amb connexió de dades, utilitzarem el correu electrònic per comunicar-nos amb vosaltres.

En el cas de que tingueu qualsevol incidència us podeu posar en contacte amb nosaltres enviant-nos un correu electrònic a la següent adreça: tokapp@rambletadelclot.cat

ÉS IMPRESCINDIBLE QUE FEU CONSTAR TOTES AQUESTES DADES AL CORREU:

-NOM DE L’ALUMNE/A

-CURS I CLASSE

-Nº TELÈFON ON S’HA DESCARREGAT L’APP

-CORREU ELECTRÒNIC

Us enviem una cordial salutació

L’Equip Directiu