Reunions d’inici de curs

Ja hem encetat el nou curs amb moltes ganes, i per això ens agradaria compartir amb vosaltres, les famílies, totes les informacions sobre el desenvolupament del curs, tant les generals d’escola com les més específiques de cada nivell.

El calendari serà el següent:

E. Infantil Dijous 26 de setembre a les 16:45h
C. Inicial Dilluns 3 d’octubre a les 16:45h
C. Mitjà Dimarts 8 d’octubre a les 16:45h
C. Superior Dimecres 9 d’octubre a les 16:45h

Us recordem la importància d’assistir a aquestes reunions i per poder garantir el seu bon funcionament cal que vingueu sense nens ni nenes. L’AFA organitza servei de guarderia les tardes de reunions per aquelles famílies que ho necessitin.
L’entrada es farà pel carrer Aragó.

Us hi esperem!!!

Comencem un nou curs

Benvolgudes famílies,

Us donem la benvinguda al nou curs escolar, us esperem el dijous 12 de setembre. L’horari lectiu serà l’habitual (de 9:00 a 12:30 i de 15:00 a 16:30h) tot i que els nens i nenes de P3 faran una entrada progressiva.

Us informem que s’ha obert el segon període de sol·licitud dels ajuts de menjador. Aquest comprèn del 2 al 20 de setembre.

L’horari d’atenció per presentar la sol·licitud és de 9 a 13,30h. I els dimarts i dijous per les tardes de 15 a 16,30h.

Fins molt aviat!

Matriculació i beques menjador 2019-2020

Les persones que han de fer nova matrícula per al curs 2019-2020 han de passar per l’escola a recollir un sobre amb la documentació que cal emplenar.

També se’ls donarà l’hora per presentar aquesta documentació.

Recordar que a més, han de portar 4 fotos format carnet, fotocòpia de les vacunes i fotocòpia del NIF (només dels pares que no l’hagin presentat amb el full de preinscripció).

A més a més s’han convocat les beques menjador per al curs 2019-20. El termini de presentació de sol·licituds és des del 21 fins al 28 de juny.

Enguany, els que ja tenien una beca concedida per aquest curs, només han de signar la renovació. Els alumnes que aquest curs no tenien beca o que són nous al centre, han de fer la sol·licitud.

L’horari és: del divendres 21 fins el divendres 28, en horari escolar de 9,00h a 13,30h.

També les tardes del dimarts 25 i dimecres 26 de 15,15 a 17,00h

Petits passos per a la sostenibilitat

Com sabeu estem dins la setmana sense plàstic i volem aprofitar l’avinentesa per explicar-vos les accions que hem dut a terme aquest curs per reduir els embolcalls d’un sol ús a l’escola.

Ara com ara us podem dir amb orgull que l’escola es troba gairebé al residu 0 pel que fa al paper d’alumini, i esperem que en un futur no massa llunyà puguem dir que gairebé no generem deixalles d’un sol ús.

No More Plastic Please - Turtle Sticker

Els alumnes de tercer han participen al projecte Embolcalls+Sostenibles, obtenint tots els anys molt bons resultats i reduint curs a curs les nostres deixalles. Aquest any els nostres resultats han sigut molt bons i a més ens han atorgat dues petites medalles que ens animen a seguir treballant en el respecte cap al medi ambient.

En aquesta línia també ens agradaria compartir amb vosaltres  que després d’un procés participatiu al claustre i a la rotllana entre tots i totes hem arribat a un acord i hem decidit esmorzar a l’aula.

Amb aquesta acció hem aconseguit millores com per exemple reduir els embolcalls d’un sol ús, que els alumnes portin esmorzars més saludables, fer servir més embolcalls sostenibles (carmanyola, boc and roll..), mantenir els patis més nets i lliures de gavines i coloms, i per últim i no pas menys important poder gaudir de l’esmorzar en un ambient més relaxat amb els companys.

Tot seguit us deixem un enllaç on podeu trobar idees d’esmorzar saludables i ecofriendly:    https://mimenurealfooding.com/receta/

Des de la comissió sostenible volem agrair a tots els alumnes i famílies de l’escola la seva implicació en fer de l’escola un lloc més respectuós amb el medi ambient.

I recordeu: les petites accions fan possibles grans canvis!

 

The Rambleta Experience: INFORMACIÓ IMPORTANT!

 

 

Apreciades famílies,

Aquest any també tenim ganes de sorprendre amb el Rambleta Experience 2.0. Sabem que l’esdeveniment de l’any passat serà difícil d’oblidar i és per això que hem posat fil a l’agulla per a preparar un bon sarau aquest divendres 14 de juny.

Aquest any l’activitat serà familiar. Tota la família (adults i infants) farà conjuntament el recorregut dissenyat. Per motius d’aforament només hi podran assistir dos acompanyants per família. La durada aproximada de l’esdeveniment serà de dues hores. Necessitem saber amb antelació quines famílies podreu acompanyar els vostres fill/es el divendres 14 de juny. En aquest cas l’entrada conjunta serà a les 9,30h. Si no podeu assistir-hi i els nens i nenes han de venir sols a l’escola, l’entrada serà a les 9:00 com cada dia.

Per a poder assistir, és necessari entregar el formulari que us hem lliurat aquesta setmana.

Moltíssimes gràcies per la vostra col·laboració!

 

La xarxa Eurocities visita l’escola

La Xarxa Eurocities ha escollit l’Escola Rambleta del Clot entre quatre centres de Barcelona per a fer una visita centrada en la inclusivitat i també per a experimentar la transformació educativa que hem viscut en els últims anys. Aquesta xarxa és una plataforma que està en contacte amb les principals institucions europees per a intercanviar idees i compartir coneixements sobre temes d’actualitat que afecten la vida dels ciutadans i ciutadanes.

Teniu més informació fent clic a la notícia que s’ha publicat aquesta setmana a la Vanguardia.

Esmorzar a les aules

En tornar de vacances de Setmana Santa comencem a esmorzar a l’aula.

Després d’un procés participatiu entre alumnes i mestres hem decidit esmorzar a l’aula per compartir aquesta estona de tranquil·litat, hàbits saludables i bona companyia. Pensem que esmorzar amb els companys i companyes a l’aula enforteix vincles, redueix residus i ajuda a mantenir el pati net. A més a més, es fomenta l’ús d’embolcalls sostenibles, com els boc&rolls i les carmanyoles.

Pla de Convivència

Benvolgudes famílies,

Una de les feines que l’escola ha de fer els propers dos cursos és elaborar el Projecte de Convivència del Centre, tal i com estableix la resolució ENS/585/2017, de 17 de març. En el darrer Consell Escolar del mes de desembre, vam presentar i dissenyar les primeres actuacions a fer.

El Projecte de convivència, com el seu nom indica no és la simple coexistència, sinó que és entès, com la necessària relació entre persones basada en xarxes de sentit compartit.

L’escola és el reflex i exemple més evident d’aquesta societat. Per l’elaboració d’aquest Projecte, hem de sensibilitzar les nostres famílies i fer una petita diagnosi participativa sobre la situació de convivència en el centre i després crear espais de debat. Així que necessitem el vostre ajut.

L’opinió de les famílies és molt rellevant i el Consell Escolar va decidir passar uns formularis a famílies de cada cicle per tenir una mostra. D’aquesta manera, demanem que les famílies de P4, 1r, 3r i 5è respongueu el formulari i agraïm anticipadament la vostra col·laboració.

Participació en els programes Erasmus+ i estudi UAB

“Families and Schools. The involvement of foreign families in schools” és el nom del projecte en el que la nostra escola participarà com a sòcia de la Universitat de Lleida durant dos cursos escolars. L’objectiu del mateix es la implicació de famílies estrangeres a l’escola mitjançant estratègies innovadores.

Es durà a terme en dues fases:

1r any (de gener a juliol de 2019): concepció i disseny amb la Universitat de Lleida i les escoles sòcies de tres ciutats d’Europa (Barcelona, Luxemburg i Milà).  Ho lidera la universitat de cada país.

2n any (de setembre 2019 a juliol 2020): presentació a les escoles sòcies i implementació del pla de treball dissenyat.

PARTICIPACIÓ en un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona:

“Pràctiques educatives basades en l’evidència (PBE): disseny i validació d’estratègies per a la millora dels centres educatius” és el nom de l’estudi en el que la nostra escola participa actualment.

El projecte es planteja amb un doble objectiu:

a) Analitzar els processos d’utilització de les evidències científiques per a la millora dels centres educatius

b) Dissenyar i validar propostes per a facilitar la transferència i adopció de pràctiques educatives basades en evidències científiques en els centres educatius.

També ens conviden a participar en tallers col·laboratius de capacitació per a treballar tècniques de transferència dels resultats de la recerca educativa a la pràctica de les escoles, tot donant resposta als reptes i necessitats de les escoles participants.

Eleccions al Consell Escolar

mans-amunt

Benvolgudes famílies,

En la RESOLUCIÓ ENS/2232/2018 d’1 d’octubre s’estableix el calendari del procés electoral per renovar els membres dels Consell Escolars dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics.

El proper dimecres, dia 7 de novembre podreu consultar a consergeria el cens electoral provisional del sector de pares i la publicació del nombre de representants que s’han de renovar. És important que comproveu si les vostres dades consten correctament.

El nombre de representants electes del sector pares/mares al Consell Escolar és de 5 persones i en aquesta convocatòria cal renovar un membre.

Us animem a participar de manera directa com a candidats i de manera indirecta mitjançant el vostre vot. Tots som necessaris per el bon funcionament del centre.

Aquest és el calendari amb tot el procés electoral:

Calendari electoral
7 de novembre
Publicació del cens electoral provisional de pares i mares.
12 de novembre
Termini de presentació de reclamacions al cens electoral  fins a les 16,30h.
12 de novembre
Sorteig per tal de designar els membres vocals de la mesa, a les 12,30 h a la biblioteca del centre.
15 de novembre
Constitució mesa electoral a les 12,30h. Resolució de les reclamacions i aprovació del cens definitiu.
fins 16 de novembre
Presentació candidatures a secretaria fins a les 16,30h. Els aspirants cal que portin una fotografia tamany carnet.
19 de novembre
Publicació de candidatures
21 de novembre
Publicació cens definitiu
fins 28 de novembre
Els candidats poden donar a conèixer les seves propostes.
30 de novembre
Eleccions de pares i mares de 14,30 a 17 h a l’entrada de l’escola, C/ Aragó
4 de desembre
Constitució del Consell Escolar resultant

Barcelona, 5 de novembre de 2018

 

Guia d’utilització de l’aplicació Tokapp

Benvolguts Pares i Mares:

El curs passat us vam informar de la nova manera de comunicar-nos amb tots vosaltres, TokApp. Per utilitzar aquesta plataforma, necessitem que us descarregueu l’aplicació TokApp que és una aplicació totalment gratuïta per a telèfons Android i iOS. 

Per aquest mitjà podreu obtenir la informació immediata i a més, podreu respondre quan el centre us ho sol·liciti.La trobareu disponible tant a Google Play Store com a App Store.

ÉS MOLT IMPORTANT seguir els següents passos:

1- Entrar a la botiga App Store o Google Play.

2- Buscar l’aplicació TokApp School i descarregar-la.

3- Obrir l’aplicació, seleccionar el país de residència i validar el número de telèfon o el correu electrònic que ha facilitat en el centre a l’inici de curs.

4- Escriviu el nom d’usuari i contrasenya que vulguin utilitzar (si està ocupat, escolliu un altre).

5- Espereu que el centre actualitzi la base de dades i detecti el vostre registre.

Començareu a rebre comunicats. És essencial per tant, que les dades de registre, coincideixin amb les falicitades al centre.

Així mateix, també podreu obtenir informació de com descarregar l’aplicació i donar-vos d’alta a través del següent enllaç:

https://soporte.tokapp.com/

En cas de no tenir telèfon amb connexió de dades, utilitzarem el correu electrònic per comunicar-nos amb vosaltres.

En el cas de que tingueu qualsevol incidència us podeu posar en contacte amb nosaltres enviant-nos un correu electrònic a la següent adreça: tokapp@rambletadelclot.cat

ÉS IMPRESCINDIBLE QUE FEU CONSTAR TOTES AQUESTES DADES AL CORREU:

-NOM DE L’ALUMNE/A

-CURS I CLASSE

-Nº TELÈFON ON S’HA DESCARREGAT L’APP

-CORREU ELECTRÒNIC

Us enviem una cordial salutació

L’Equip Directiu

Comencem un nou curs

Us donem la benvinguda al nou curs escolar, us esperem el dimecres 12 de setembre. L’horari lectiu serà l’habitual (de 9:00 a 12:30 i de 15:00 a 16:30), tot i que els nens i nenes de P3 faran una entrada progressiva.
 

Bones Vacances!

Estimades famílies, bones vacances a tothom! Esperem que gaudiu d’aquests calorosos dies amb els vostres!

En aquests enllaços podeu trobar el calendari i el fulletó d’informacions importants del curs que ve.

També volíem donar la benvinguda a les noves famílies de P3 del curs 2018-2019 i informar-vos de que per a comunicar-nos amb vosaltres fem servir l’aplicació Tokapp. Teniu tota la informació de com descarregar-la i fer-la servir en aquest enllaç.

Ens veiem al setembre!

L’Equip de Mestres de l’escola Rambleta del Clot.

Matriculació 2018-2019

 

Us informem de que e​l període de matriculació és del 21 al 27 de juny. Recordeu que a consergeria teniu els sobres preparats amb el nom del vostre/a fill o filla i amb el dia i l’hora que heu de venir a formalitzar la matrícula. Aquests sobres també inclouen la documentació imprescindible que heu de portar el dia de la matrícula.

The Rambleta Experience: Fun Tour (Divendres 15 de Juny de 9:30 a 11:30h.)

La nostra escola, Rambleta del Clot, es troba en el segon any d’implementació del projecte d’innovació Escoles Tàndem, amb el que l’escola ha estat agermanada amb el British Council per aconseguir que l’anglès i les metodologies educatives del Regne Unit s’insereixin com a eix transversal dins el currículum d’educació infantil i primària.

El projecte compta amb l’assessorament, seguiment i finançament de la Fundació Catalunya-La Pedrera, i la col·laboració del Departament d’Ensenyament.

Aquesta iniciativa comporta que, treballin conjuntament tots els mestres del centre educatiu amb els professionals de la institució, intercanviant coneixements, experiències i material pedagògic. El projecte neix amb la voluntat de ser sostenible a llarg termini, singularitzar el centre educatiu i millorar-ne els resultats.

A la nostra escola s’ha traduït en la posada en pràctica de les metodologies innovadores (espirals, tallers, espais, propostes) i en més presència de la llengua anglesa en el dia a dia de l’escola. L’anglès comparteix un espai amb les altres llengües d’una manera integrada.

El nou format de l’esdeveniment de fi de curs vol ser un exemple de tots aquests canvis, amb una jornada ben especial, en la que les famílies seran convidades a disfrutar d’un màgic recorregut a través de la cultura dels països de parla anglesa: des del passeig de la fama de Hollywood a un pub irlandès passant pel Madame Tussauds o un Escape Room d’Alícia al País de les Meravelles. Totes aquestes atraccions seran creades i conduïdes pels alumnes amb el suport dels seus mestres.

Come join us on this fantastic trip!

 

Preinscripció curs 2018-2019

El període de presentació de sol·licituds previstes per al segon cicle d’educació infantil i primària serà del 13 al 24 d’abril. Podeu descarregar-vos la sol·licitud de preinscripció AQUI.
Per a més informació cliqueu en aquest enllaç.

El calendari d’atenció a les famílies per a formalitzar les preinscripcions serà el següent:

 Divendres 13 d’abril  de 9:00 a 13:30 h

 Dilluns 16 d’abril  de 9:00 a 14:00 h

 Dimarts 17 d’abril  de 9:00 a 11:00 i de 15:00 a 16:30 h

 Dimecres 18 d’abril  de 9:00 a 13:30 h

 Dijous 19 d’abril  de 15:00  a 16:30 h

 Divendres 20 d’abril  de 9:00 a 13:30 h

 Dilluns 23 d’abril  de 9:00 a 14:00 h

 Dimarts 24 d’abril  de 9:00  a 13:30 h i de 15:00 a 16:30 h

Presentació del nostre projecte d’escola a Múrcia

El cap de setmana passat, la Maite i la Victòria, la nostra directora i cap d’estudis respectivament, van enfilar cap a Múrcia ciutat per a presentar el nostre projecte d’escola en el marc de les jornades “Experiencias de centros educativos para la mejora de la competencia lingüística en lengua castellana”
A més de la nostra, es van presentar diferents experiències educatives d’arreu del país: Múrcia, Cantàbria i Plasencia (Cáceres).
De fet la nostra participació, com és lògic, anava adreçada a la millora de la competència
lingüística plurilingüe (català, castellà i anglès).
Vam creure oportú distribuir l’espai en rotllanes de conversa i iniciar la ponència amb unes dinàmiques de grup que hem treballat a la nostra formació Tàndem amb el British Council.
Desprès vam contextualitzar l’escola i vam compartir la nostra experiència de transformació i
renovació pedagògica.
Per acabar, els assistents van poder manipular i experimentar amb el material didàctic que utilitzem en la nostra pràctica diària.
Val a dir que el nostre projecte els va entusiasmar molt i hem tingut un feedback molt positiu. I nosaltres també vam gaudir molt amb l’experiència!

Presentació del nostre projecte d’escola a la convenció de l’APAC

El passat dijous la nostra directora, la Maite, i la nostra especialista d’anglès de Cicle Mitjà i Superior, la Yolanda, van donar una conferència explicant el nostre projecte d’escola a la Convenció anual de Professors d’Anglès de Catalunya (APAC) a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

En la seva ponència, la Maite i la Yolanda van parlar del gran canvi de mirada de l’escola i de com els mestres s’organitzen per a fer que l’anglès tingui cada dia més presència en la vida de l’escola. Aquí podeu veure les fotos de la jornada:

Concert de Nadal

 

Benvolgudes famílies,

Us recordem que  el proper divendres 21 de desembre celebrarem el Concert de Nadal a la Parròquia de Sant Joan Bosco dels Salesians (Plaça de Ferran Reyes, 2 a Sagrera). El concert començarà a les 10h i està previst acabar cap a les 11h.

Recordeu que els nens i nenes no han de venir vestits de cap manera especial però sí mudats per a l’acte.

Us hi esperem!