Projecte Alimentació

 

Déu n’hi do la quantitat de  petites coses que hem anat fent al llarg dels darrers dies al voltant del nou projecte que ens ocupa: l’alimentació.

Dilluns dia 23 de gener vam encetar el projecte amb la visita de la pediatre i la infermera del CAP Santpedor, que ens van parlar de la importància d’una dieta sana, variada i equilibrada. Va ser un bon punt de partida per adonar-nos (ai las!) de les moltes coses que els nens i nenes de les classes Esbarzers i Pedra de llamp ja coneixen sobre la qüestió de l’alimentació.

img_9823

Un moment de la xerrada amb la infermera.

També relacionat amb el tema però des d’una altra perspectiva diferent ens va aconsellar el dentista del mateix centre d’atenció, que va insistir molt en la necessitat de raspallar bé les dents (mínim dues vegades diàries, alerta!) i d’evitar alguns aliments, com els sucs de fruites, que tant abunden en els esmorzars a la nostra classe. Això fou un dimarts, el 31 de gener.

img_9958

La dentadura, en primer pla, complementava les explicacions del dentista mentre al fons els Esbarzers seguien amb atenció el que es deia.

Dimecres passat, dia 1 de febrer, passàvem el matí de caminada tot fent la coneguda Ruta del Colesterol, un recorregut molt agradable que ajuda a mantenir a ratlla els nivells de colesterol d’alguns veïns i veïnes del nostre poble. Aquell matí vàrem fer un esmorzar saludable, compartit, a base de poma, pera, platan, taronja i fruits secs i que sorprenentment va tenir molt d’èxit entre Esbarzers i Pedres de llamp. Potser valdria la pena tornar-hi, oi? Des d’aquí moltíssimes gràcies a totes les famílies per fer possible aquesta experiència enriquidora i saludable.

img_9983

Esbarzers compartint el seu esmorzar saludable.

I avui, per tal d’anar ampliant coneixements, hem dut a terme una visita a la fàbrica de productes làctics La Fageda. Després d’una visita guiada molt interessant que ens ha permès veure de primera mà la producció de iogurts i altres productes a gran escala, des del moment de munyir les vaques fins l’etiquetatge del producte. Això sí, el que ha tingut més èxit ha estat el tast que al final hem fet: iogurt grec de maduixa, flam, iogurt de xocolata…

Seguim creixent i aprenent plegats.

img_0137

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>