El dimarts 20 de setembre , els nens i les nenes de 3r i 4t vam anar a la vinya a collir raïm.
Ens van acompanyar algunes famílies dels alumnes i hi vam anar caminant, ja que la vinya està al costat del cementiri.
Vam collir 90.5 kg de raïm blanc i després vam anar al celler per fer-ne most.
De camí al celler, una vespa va picar-li al braç a la nostra companya Txell i en arribar al celler li van posar vinagre perquè no li fes mal.
Primer vam esmorzar i després vam pesar el raïm amb una balança romana.
Després el vam abocar a dins la premsa. Quan ja teníem el most hi vam tirar taní de pinyol de raïm perquè no s’oxidés el most.
Un cop vam tenir el most en vam calcular:
- El grau de sucre. Amb el reflectòmetre vam veure que tenia 13 graus.
- La densitat. Feia 1098.
- L’acidesa. Feia 3.3 d’acidesa.
Per últim agraïm als pares del Pau i L’Ona que ens deixin anar al seu celler i aprendre tantes coses del procés d’elaboració del most i el vi. I als pares que ens van venir a ajudar perquè així vam fer més via.