Curs 2014-2015

5è The Beach Boys – Surfin’ USA 1963 – popular a la dècada dels 70

Surfin’ U.S.A. és una cançó escrita per Brian Wilson pel grup The Beach Boys que forma part del seu segon àlbum. Va ser gravada el 1963. En aquesta època tot just començaven la seva carrera però les seves cançons es van anar fent populars durant la dècada dels anys 70 ja que recreaven una forma de vida despreocupada, plena d’alegria, i melodies vocals, amb lletres sobre platges, noies i surf com a senyals d’identitat.

Dècada dels setanta,…1974 neix l’escola Floresta, el barri de Can Deu que també s’acaba de construir, està ple de nens i nenes i quan s’inaugura l’escola s’ha quedat petita, comença a funcionar amb 3 línies fins als anys 80 que passarà una línia al Sant Julià.

6è Michael Jackson – Thriller 1982

Thriller, de 1982, va ser el segon àlbum del cantant Michael Jackson. En poc temps es va convertir en l’àlbum més venut de tota la història.

El videoclip d’aquesta cançó, ambientada en un cementiri, va donar la volta al món i va escandalitzar a més d’un. Jackson va convertir el vídeo musical en una forma d’art i una eina de promoció gràcies a les seves ambientacions, històries i magnífiques coreografies i efectes especials.

Michael Jackson va ser el primer artista negre que va aconseguir sortir als principals canals de televisió americans com la MTV i, gràcies a això, altres artistes afroamericans van poder obtenir també el seu reconeixement artístic en els mitjans de comunicació.

Florestina i capgrosos: Viva la vida – Coldplay 2008

«Viva la Vida» és el segon senzill de l’àlbum Viva la Vida or Death and All His Friends. de la banda anglesa Coldplay. El títol fa referència a una expressió espanyola que significa “Visca la vida”. Fou número 1 de les llistes britànica i estatunidenca i rebé el premi Grammy a la millor cançó de l’any (2009).

Ha estat utilitzada en anuncis publicitaris, com a música de celebració de títols d’equips esportius, com a himne, com a banda sonora d’esdeveniments importants i avui, ens acompanya perquè els nostres capgrossos i la Florestina puguin ballar i començar a celebrar aquests 40 anys de l’Escola Floresta

(PROPERAMENT PENJAREM EL VÍDEO)

 

3r Whigfield – Saturday Night 1993

Saturday Night” interpretada per l’artista Whigfield. Es va estrenar el novembre 1993 i durant uns quants anys, va ser una de les cançons més populars de les nostres discoteques i festes majors. Música “disco” amb una coreografia fàcil i ballable en grup!!

4t MC Hammer – “U can’t touch this” 1990

“U Can’t Touch This” és un single escrit, produït i interpretat per l’MC Hammer el 1990. La paraula MC o emcee (pronunciat ‘emsi’) prové de l’anglès i és l’acrònim de Master of Ceremonies (mestre de cerimònies). Anteriorment s’utilitzava per a referir-se a les persones que animaven al públic en les sessions de DJs, però actualment s’utilitza més sovint per a referir-se als vocalistes de rap.

2n Pink Floyd – “Another Brick in the Wall” 1979

«Another Brick in the Wall» (en català, “un altre maó a la paret”) és el títol de tres cançons del grup britànic de rock progressiu Pink Floyd, compostes pel baixista de la banda Roger Waters. Les tres parts van ser incloses en l’àlbum The Wall, editat el 1979.

El personatge principal d’aquest àlbum és Pink, que construeix al voltant d’ell mateix un mur per a escapar de la realitat, els “maons a la paret” (“bricks in the wall”) representen cadascuna de les dificultats que Pink va experimentant al llarg de la seva vida.

“Un altre maó a la paret”,…El Floresta es va esquerdar i s’enfonsava,… entre 1979 i 1980 vam viure un exili repartint-nos per les escoles del barri: uns van marxar al Can Deu, uns altres a la Ludoteca de la Plaça castanyers i la majoria al col·legi Sant Julià, mentre ens reparaven la nostra escola.

1r BSO Carros de Foc – Vangelis 1981

Vangelis és un compositor i multiinstrumentista originari de Grècia, un dels més destacats del corrent de la música New Age (també anomenada música ambient). Tot i que en els seus discos hi ha una gran varietat d’instruments (que sol tocar ell mateix), hi destaquen el piano i els sintetitzadors.

L’any 1981 compongué la banda sonora de la pel·lícula Carros de foc, amb la qual guanyà un Oscar l’any següent.

Tornem de nou al Floresta,… l’escola ja està arreglada! L’escola funciona a tota màquina: són els anys dels primers carnavals, comencem a fer colònies i fins i tot ens vam atrevir durant dos anys a construir i cremar una “falla”.

P3 La Chica ye-ye. Concha Velasco (1965 – reed. 1990)

“La chica ye-ye” es va sentir per primera vegada el 1965 en una pel·lícula interpretada per l’actriu Concha Velasco. Per exigències del guió, la coneguda com “Conchita Velasco” havia de cantar aquesta cançó composada Augusto Algueró. Des d’aquest moment tothom la coneixarà com “la chica ye-ye” i es troba de cop tenint un gran èxit com a cantant.El 1990, en va sortir la versió que nosaltres ballarem, commemorant els 25 anys de la seva estrena!

Els anys 90 són els anys de la reforma, s’acaba l’EGB i els nens marxen abans als 12 anys a l’institut,…també coincideix amb una davallada de la natalitat i perdem una línia.

P4 BSO Ghostbusters – Ray Parker 1985

Ghostbusters és un film estatunidenc de 1984 traduït aquí com a Els caçafantasmes. És una comèdia fantàstica amb alguns tocs de ciència-ficció, produïda i dirigida per Ivan Reitman. La pel·lícula va ser un èxit de taquilla i es va registrar com la comèdia més taquillera de la dècada. La seva banda sonora va ser composada per Elmer Bernstein.

La cançó Ghostbusters de Ray Parker Jr, va guanyar el premi de l’Acadèmia Britànica del Cinema i la Televisió el 1985 a la millor cançó original.

P5 BSO STAR WARS – John Williams 1977

Star Wars, traduïda com La guerra de las galaxies, és creada pel guionista, director y productor de cine George Lucas. El 1977 s’estrena la primera de la saga de pel·lícules que avui en dia encara estan a les cartelleres dels nostres cinemes.

George Lucas va contractar al compositor John Williams, perquè composés la música de la seva pel·lícula (ja havia guanyat un premi Òscar per la banda sonora de la pel·lícula Taurons. El març de 1977, Williams va dirigir l’Orquesta Simfònica de Londres per gravar la música de Star Wars.
https://vimeo.com/130856213