“Els diamants” iniciem el nou curs amb energia i moltes ganes d’aprendre

Aquest inici de curs ha estat un tant diferent en comparació a cursos escolars anteriors, tot i així, el grup dels “Diamants” ja comencem a integrar les rutines del quotidià, i cada cop tenim més forces i il·lusió per seguir aprenent, creixent, compartint i gaudint els uns dels altres en un espai ple d’oportunitats com el que ens ofereix l’escola.

Durant  aquests quasi dos mesos des de que vàrem començar, hem realitzat una gran quantitat de propostes, algunes de les quals hem dut a terme a l’espai exterior, com per exemple: la psicomotricitat, la primera plantada a l’hort d’enciams, les assemblees, el treball de les emocions i la gestió de conflictes (facilitant així la cohesió de grup), música, matemàtiques, lectura de contes… També hem treballat el grafisme creatiu amb elements naturals i l’estampació de fulles cercades a l’entorn del pati començant a treballar la tardor i hem avançat en el nostre projecte dels diamants posant èmfasi en la diferència que hi ha entre pedres i roques-minerals-diamants.

Per altra banda, també hem realitzat feina dins l’aula com treballar la lectoescriptura amb diferents eines com serien la lectura de contes, escriptura del nom i cognoms, escriptura de la data, creació de paraules, els càrrecs, diverses activitats en anglès…. Les matemàtiques les hem treballat a través de jocs de construccions, trencaclosques amb i sense volum, el  Lego, diversos jocs de taula amb normes, el domino o el memory i també hem fet propostes on es treballa el llenguatge plàstic amb l’ús de retoladors, ceres, llapis i pintura, etc.

Hem realitzat la nostra primera sortida fora de l’escola als voltants del Castell de Montjuïc seguint una ruta, on hem pogut observar diferents arbres i els seus fruits, colors i tipus de fulles i plantes, cantar cançons, parlar de la castanyada, compartir temps de grup i gaudit de l’entorn més proper al nostre centre educatiu. Un altre aspecte a destacar que hem introduït aquest curs i estem treballant en aquests moments és la plataforma del Weeras, per tal que els infants es vagin familiaritzant amb aquesta eina i sàpiguen com fer-ne ús en cas de confinament. Sobretot hem realitzat activitats de matemàtiques i lectoescriptura, totes elles de forma molt dinàmica on el grup-classe ha mostrat un gran interès i motivació.