L’església de Sant Andreu

En aquest projecte els nens i nenes de 6è hem investigat l’Edat Mitjana a partir de l’apadrinament de l’Església de Sant Andreu de Serinyà, que és del s. XII. Hem après què va passar durant l’Edat Mitjana, com s’organitzava la societat, com era l’Art, guerres i canvis que hi va haver…
Hem descobert que la volta de canó i l’arc de mig punt són característiques de l’art Romànic i que es poden observar a l’església de Serinyà mentre que els vitralls, la volta de creueria i l’arc apuntat són característiques de l’art Gòtic, que les podem observar a l’església de Santa Maria de Banyoles.
La Rosa Cortada, exmestra de l’escola i historiadora, va venir a explicar-nos alguns detalls i curiositats sobre l’església de Sant Andreu com: l’absis està orientat a l’est perquè es creia que Jesús vindria pel mateix costat que el sol (l’est) i així la gent quan resava (o resa) ho fa cap a aquella direcció. També quan enterraven a algú ho feien mirant cap a l’est. A la paret de la cara nord, hi ha un arc de mig punt camuflat perquè durant la guerra civil servia per accedir aliments, armes i soldats del bàndol republicà. També que hi havia un cor o que les pedres provenen d’una pedrera d’Espolla. Tota aquesta informació ens servirà per fer un article pel web de l’Ajuntament.
Si voleu convertir-vos en experts de l’edat mitjana entreu en aquest joc amb la contrasenya coves.


En aquest enllaç trobareu informació més detallada de l’església de Sant Andreu.