Sit Up l’Alça

El passat dimarts 22 de novembre la Fisioterapeuta Marta Prat, membre de l’associació Sala Puigverd, va venir a l’escola a donar-nos consells de com seure correctament per tenir una bona higiene postural, a explicar-nos el projecte Sit Up l’Alça i a entregar-nos tres alces per cada aula de primària

Gràcies a l’aportació de la família Xifreu que col·labora amb el projecte podem gaudir d’aquesta fantàstica iniciativa i disposar d’alces pels alumnes que les necessiten.

Us deixem amb més informació del projecte i amb les fotos del passat dimarts.

unnamed-1

Fa 28 anys que Sala Puigverd ( Associació de Neurorehabilitació Pediàtrica Integral, entitat sense ànim de lucre), atén  a famílies amb fills amb lesió neurològica.

 Tots els nens i nenes que hem atès tenen tres coses en comú:

  • les ganes de fer-se grans essent millors.
  • les grans qualitats de donar i de rebre.
  • La capacitat espectacular de poder posar el millor d’ells en els moments de prendre decisions importants.

 Un dia en Marc  ens va demanar que anéssim a la seva escola a explicar perquè ell caminava diferent a la resta de nens.

Va ser en aquell moment que ens vam adonar que tots els nens i nens son diferents i totes les taules i cadires son iguals . I que  a l’hora de seure, els nens i nenes s’adapten al mobiliari i no al revés.

Després  de fer un estudi ampli i llarg en el temps hem pogut corroborar que un 15% dels nens i nenes de les escoles MAI toquen de peus a terra quan estan asseguts a les cadires de les seves classes. Sabent que els nens estan entre 400 i 800 hores cada curs asseguts.

 Hem inventat, patentat, industrialitzat i recentment iniciat la implementació a les escoles, de SIT UP l’ALÇA. Un reposapeus regulable en alçada i amplada, plegable, que s’adapta a qualsevol cadira de quatre potes fent dels dos elements, un cos únic. 

El  VALOR afegit:

  1. Transferim el coneixement de la Higiene de la postura  a l’hora de seure . Fem que els nens descobreixin la manera saludable de seure, i que facin conscients de que LA  SALUT COMENÇA EN PRENDRE DECISIONS , QUE  DEPENEN D’UN MATEIX .  A partir d’aquí el nen que ho necessita demana un SIT UP.

Igualment transferim el coneixement al claustre de professors i a les famílies.

  1. Les persones que munten i encaixen SIT UP l’alça, són persones que treballen en centres especials de treball. Una persona amb “discapacitat” està ajudant a un nen “sa” a cuidar-se. TOTS TENIM COSES PER DONAR I PER REBRE.
  2. Expliquem als nens i nenes que decidint cuidar-se a l’hora de seure, fan possible que altres nens i nenes , “ puguin aprendre a caminar” . El benefici econòmic del benefici de salut es reinverteix en unitats de tractament per a nens i nenes amb lesió neurològica. SI TU ESTÀS BÉ, JO ESTIC Bé.

 De fet és una proposta de Salut i Educació comunitària, i transformació Social Real, en la que tothom hi posa el millor d’ell mateix i el benefici es multiplica en totes les parts que hi participen. Sit Up l’Alça està considerat un projecte activador de la salut, dins la proposta de prescripció social del COMsalut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>