Malbaratament alimentari

Aquesta setmana els nens i les nenes de tercer han realitzat un taller de conscienciació del malbaratament alimentari i de com reduir-ho. Aquesta activitat forma part de la unitat “Hàbits saludables” de l’àrea de Coneixement del Medi Natural així com la conscienciació i la sensibilització per la sostenibilitat del nostre planeta.

A Catalunya es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments a l’any, amb el menjar que es llença durant aquest any es podrien alimentar 500.000 persones. També cal tenir en compte que produir tots aquests aliments que no es consumeixen, repercuteix de manera molt negativa en el nostre medi ambient. 

És per aquest motiu que cal conscienciar-nos i actuar per tal de reduir aquest malbaratament i aconseguir fer un consum responsable.

Ens han donat algunes idees de com aconseguir-ho: 

  • fent una llista de la compra per comprar allò que realment necessitem
  • organitzar el rebost i la nevera per tal que no se’ns facin malbé alguns aliments
  • ajustar el menjar que ens posem al plat a allò que realment ens anem a menjar
  • acostumar-nos a acabar el menjar que ens posen al plat

Ha estat un taller molt interessant i hem après moltes coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>