Converses matemàtiques a cinquè amb l’Antoni Vila:

Sabeu què és l’hotel infinit?
Avui hem encetat un cicle de converses amb el matemàtic Antoni Vila amb els tres grups de cinquè. Només començar ens ha fet un joc de màgia encertant tots els nombres que havíem pensat deixant-nos bocabadats i amb uns deures ben entretinguts: pensar què s’ha de fer per descobrir el nombre que un altre pensa i no equivocar-se mai.
Després ens ha explicat un munt de coses al voltant dels nombres grans… sabeu que no és el mateix un bilió americà que un de català? Que el nombre més important del nostre sistema de numeració és el zero? Que si comptessin fins a un milió sense fer res més ni dormir ni menjar necessitaríem més d’11 dies? Que l’infinit no és un nombre? Que en un hotel amb infinites habitacions sempre podríem allotjar a tots els hostes que hi arribessin? Tan sols hauríem de moure’ls tantes habitacions com persones arribin… Doncs tot això i moltes altres coses sobre els nombres grans hem après totes i tots avui amb l’Antoni. Ens ha encantat i no només als petits, els grans també hem gaudit moltíssim d’aquesta sessió.
Esperem amb candeletes la propera!!!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>