Lletrejar per aprendre

Els alumnes de cinquè ens hem iniciat amb el mètode del Daniel Gabarró per reduir les nostres  faltes d’ortografia.

A partir del llistat de paraules imprescindibles, cada dia durant quinze-vint minuts, treballem les paraules que més errors generen en llengua catalana. Aquest mètode ens ensenya a “veure les paraules” a la ment. Hem de visualitzar la paraula, escriure-la a l’aire,  i lletrejar-la del final a l’inici i a l’inrevés.

Conforme les anem dient bé, avancen del sobre vermell al carabassa; el següent dia del carabassa al groc; i al tercer, del groc al verd. Si una paraula la lletregem malament un d’aquests dies torna al vermell. Hem de dir la paraula tres dies seguits correctament perquè arribi al verd. Les paraules del verd ens les pregunten el divendres. Però… si en fallem una, torna al vermell!! Hem d’estar més atents que mai!!

Aquest mètode ens recorda l’expressió: “Em fan mal els ulls” quan veiem una paraula amb faltes d’ortografia.

Estem realment emocionats de veure com anem ampliant la llista de paraules i com cada divendres en tenim més al sobre verd!!

Us anirem informant.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>