Escola associada a la UNESCO

La UNESCO és l’Organització de Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura. L’escola Mestre Ignasi Peraire en forma part des del passat divendres 22 de novembre.

Per ser escola associada a la UNESCO el centre ha de complir un projecte com a mínim dos anys on s’esmenti el tema escollit, els objectius del projecte, les activitats que realitzaran, el material que faran servir i l’avaluació prevista.

Entre d’altres activitats cal destacar el treball de les llengües (català, castellà, anglès i alemany), el desenvolupament sostenible (escola verda) i l’apadrinament del patrimoni (el Trenquet i els monuments de la Sardana i la Senyera).

La inauguració de la placa UNESCO es va dur a terme al pavelló de l’escola i va comptar amb la presència de tot l’alumnat i el professorat del centre, així com les representants de l’AMPA, les representants del CRP Pla d’Urgell, membres de l’Ajuntament de Mollerussa i l’inspectora del Departament d’Ensenyament.

 

 

El MiP estrena projecte

Avui comencem un projecte nou anomenat “Dinamització de patis”.  Els responsables de dur-lo a terme són l’alumnat de 5è i 6è.

Consisteix en dinamitzar els patis a tots els cicles de l’escola, presentant un ampli ventall de jocs tradicionals, disfresses i altres activitats lúdiques.

 

Castanyada

El dia de la castanyada va venir acompanyat per la pluja.

El pla inicial de realitzar gimcanes a l’aire lliure va quedar anul·lat i cada curs/cicle va organitzar diferents activitats.

A la tarda vam menjar castanyes i vam gaudir de l’exposició de panellets que havien realitzat les famílies.

Clicant a la imatge, podreu veure algunes fotos.

 

Jornada química

Dins el marc del concurs “Científics en joc” havíem de triar un personatge químic. Entre moltes personalitats, vam decidir fer protagonista del nostre videojoc l’Olga Martín Belloso, catedràtica de la UDL i experta en la conservació dels aliments.

L’Olga Martín ha visitat la nostra escola i ens ha introduït en el món de la investigació i la química.

Els periodistes de sisè ja tenen la seva primera entrevista del diari digital “ClickalMiP” i tots plegats hem decidit que al llarg d’aquest curs seguirem investigant i descobrint amb la química. L’Olga s’ha ofert per acompanyar-nos en aquest camí.

 

 

P.4-TALLER EXPERIMENTACIÓ: experimentem amb Lacasitos.

A P.4 ens ho hem passat molt bé al taller d’experimentació d’aquesta setmana; primer hem estat parlant sobre quin experiment podríem fer amb Lacasitos, uns han dit que podríem mirar si suraven o s’enfonsaven a l’aigua, d’altres que podríem mirar si el seu color marxava al mullar-los, d’altres que podríem veure si canviaven de color amb l’aigua…

Després de la conversa hem fet l’experiment, hem posat els Lacasitos a l’aigua i…oh, sorpresa!!

Mireu què ha passat…

Benvinguts al Pla Català de l’Esport!!!

Benvolgudes famílies, aquest curs 2018/19 l’escola continua participant en les activitats del Pla Català de l’Esport. Durant tot el curs s’organitzaran diferents activitats quasi cada cap de setmana, la majoria són crossos comarcals però també hi haurà altres tipus de trobades multiesportives, com per exemple de futbol, bàsquet, dodgeball, zumba, aeròbic i altres.

Amb el pagament de només 6.5 euros en concepte d’assegurança l’alumne tindrà el dret d’assistir a totes aquestes trobades durant tot el curs juntament amb companys i companyes de les diferents escoles de la comarca.

Com a novetat d’aquest curs si un alumne només vol participar en una activitat puntual només haurà d’abonar 2 euros en concepte d’assegurança esportiva.

Qui vulgui apuntar-se ha de fer el pagament al despatx de l’AMPA, al sr.Jordi M.

Per a més informació contacteu amb el Toni Mateus, coordinador del Pla Català de l’Esport a l’escola i tutor de 5è B.

Tornen els científics!

Després de l’experiència viscuda el curs anterior, l’alumnat de 5è de l’Ignasi Peraire, tornem a treballar la ciència i la tecnologia, participant al concurs de “Científics en Joc”.

L’objectiu d’aquest projecte és dissenyar un videojoc on la/el protagonista sigui un personatge del món de la ciència.

Com que és l’any de la taula periòdica, el  nostre estudi se centrarà en la química!

Diari digital

 L’alumnat de sisè engeguem un nou projecte! De la mà de Territoris.cat, ens endinsem en la redacció d’un diari digital, on es publicaran entrevistes, reportatges i notícies sobre temes de l’actualitat.

En el treball del diari digital s’inclouran conceptes de fotografia, vídeo i àudio, que acompanyaran  a les notícies. Un altre punt clau, serà aprendre a fer un ús correcte de les xarxes socials i conèixer com hem de transmetre i rebre informació.

“L’objectiu d’aquest programa pilot és fomentar l’interès per la informació i la crítica informativa”.

En la primera sessió vam conèixer el funcionament del programa i vam decidir el nom de capçalera, que per decisió de la majoria, s’anomenarà “ClickalMIP”.

Comencem amb el disseny del nostre portal…

 

Les STEAM a l’Ignasi Peraire

A l’Ignasi Peraire apostem per l’educació STEAM (acrònim en anglès de Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), una nova manera de treballar aquestes àrees que té com a objectiu despertar les vocacions científiques i tecnològiques de tot l’alumnat.

Com ho fem?
  • Science: en aquesta àrea a banda de treballar les ciències en anglès introduïm com a novetat les activitats STEM Challenge, on l’enginyeria i la tecnologia s’integren als continguts científics.
  • Tallers STEAM: una sessió a la setmana on dividim l’alumnat en grups cooperatius. Fem tres tipus de tallers:

Robòtica i pensament computacional.
Treball competencial “El repte matemàtic”
ABP o experimentació científica.

  • Àrea TAC: una sessió a la setmana amb grup reduït. Treballem eines ofimàtiques, la robòtica en l’educació infantil i primària, l’edició de vídeo, la comunicació digital o el disseny gràfic, entre altres.
  •  Robòtica educativa: al cicle inicial s’aposta per potenciar la lateralitat i l’orientació amb el suport dels Beebot, al cicle mitjà el llenguatge de programació (Code i Scratch Jr.) i al cicle superior el Lego WeDo 2.0 i la programació amb Scratch.
  • G-SUITE: utilitzem aquest entorn virtual per fer intercanvi d’informació entre mestres i alumnes.

A l’àrea TAC i als tallers STEAM publiquem les classes al G-SUITE, l’alumnat amb el suport d’un codi realitza les tasques de manera telemàtica.

 

 

 

La Colla dels 50

Avui, estem més que agraïts amb la Colla dels 50!

Aquest gran equip, ha regalat a la nostra escola una càmera fotogràfica, que ens permetrà capturar els moments més especials que viurem dins i fora de l’escola.

Gràcies per tenir en compte la nostra escola i us prometem mostrar-vos el fruit del vostre present.

Mil gràcies!

Fins al curs vinent

Avui és un dia especial, se senten rialles i paraules d’estima.

Una escola plena de famílies i infants que acomiaden mestres i companys!

L’equip docent del MIP us vol agrair la vostra confiança, la tasca compartida i la bona voluntat a l’hora de crear l’escola, la nostra escola, l’Ignasi Peraire.

I amb aquests camins de paper, ens acomiadem fins al curs que ve  😉

Equip docent del MIP

 

Català mares

Les mares d’origen estranger de l’escola, han assistit al llarg de tot el curs a les classes d’iniciació de català que es fomenten des de l’escola.

Per acabar el curs, les mares han dut a l’escola dolços típics de diferents orígens.

Les mares s’han implicat molt i el curs de català ha estat tot un èxit!

Orles de 6è

Divendres dia 15 de juny, vam poder acomiadar-nos de l’alumnat de, que continua el seu camí cap a l’Educació Secundària.

La cerimònia de les orles es va celebrar al teatre l’Amistat; on els tutors, la presidenta de l’AMPA, una mare representant de les famílies i l’equip directiu els van dedicar unes paraules que descrivien molt bé la seva trajectòria.

L’Amistat es va omplir de famílies, amics, mestres i altres membres de la comunitat educativa que volíem compartir aquest moment tan especial.

La festa va finalitzar al pavelló de l’escola amb un meravellós sopar que van preparar totes les famílies amb molta il·lusió.

Els vostres mestres us desitgem que tingueu un dolç camí!

(Recull de fotos, clicant la imatge)