vigila, no caiguis!

Estimades famílies;
després d’unes vacances llargues, tornem a tenir en SÚPER CAT a l’escola. A les famílies que us incorporeu aquest curs a l’escola Els Alocs, us hem de dir que en SÚPER CAT és un súper heroi (dissenyat per Elena Castillo) que cada trimestre ens… Llegeix més»

El nom de la classe a P4

Aquest curs el nom de la classe de P4 està estretament lligat a l’obra de l’artista naïf Carme Rovira, de Vilassar de Mar.

Per començar, els nens i les nenes s’han trobat un petit escenari a la classe, amb alguns elements que tenen a veure amb la vida de la Carme. Amb molta expectació, hem anat esbrinat cada element i finalment hem pogut conèixer una mica la vida d’aquesta pintora, així com dos dels seus quadres. Hem gaudit observant aquestes pintures tan vives i acolorides, i hem fet un llistat de les coses que més ens agradaven dels quadres. Finalment, hem fet una votació per posar nom a la nostra classe i ha sortit: “El tren de Vilassar”. Estem molt contentes i contents, i ara tenim moltes ganes d’aprendre coses sobre els trens! Per veure les fotos clica aquí!

 

 

La verema a Can Montcau 1r

Avui els nens i les nenes de la classe dels 4 gats han sortit d’excursió per conèixer de primera mà què és la verema!

Hem anat en autocar fins a la Roca del Vallès, a Can Montcau. Allà, hem vist que tenen ceps emparrats, que és la barreja d’un cep i una parra. Hem descobert un munt de paraules referents a la vinya, que seguirem treballant des de l’aula. Hem vist raïm de color blanc i raïm de color negre.

Amb els peus i amb botes d’aigua hem estat trepitjant raïm al cup per fer el most. Aquest most necessita 40 dies per fer-se vi. Després encara ha de reposar tot un any!

A més, tenen una granja i hem vist molt animals. En acabar hem dinat i hem estat jugant fins a l’hora de tornar.

Ens ha agradat molt descobrir la verema i ens ho hem passat molt bé!

 

 

 

 

“Cuerpo en libertad” haikus, dansa i… molt més.

En aquest article trobareu la descripció de part del procés de treball globalitzat de dansa, llengua castellana, plàstica i música que el grup “Cor de bresca de mel” de 3r ha dut a terme durant el curs 2018-2019.
Hem creat una presentació per tal d’evidenciar tot… Llegeix més»

Sessió de presentació de l’aplicació “Map to the stars” i visita de la Sol Picó

Els grups de 3r i 4t  hem realitzat diferents sessions de dansa, al llarg del curs, acompanyats dels nostres mestres (Joan Bayon, Rosa Maria Soldán, Mercè Valldeoriola i Maria Vallès). Aquestes sessions pretenien verificar el funcionament de l’aplicació “Map to the stars” que ha estat… Llegeix més»

L’hort, un ecosistema ple d’oportunitats per aprendre

A l’escola, el nostre hort ens ofereix moltes oportunitats per aprendre:

  • Durant l’estiu passat l’hort de l’escola no va descansar. Algunes persones en van tenir cura de les plantes que vam plantar durant la “Setmana dels Alocs”, així que gràcies a aquesta feina els primers dies… Llegeix més»

P3 Teia Moner

Les classes del Sol i de la Lluna hem visitat el taller de titelles de la Teia Moner a Palau-solità i Plegamans. Ens han ensenyat l’exposició de titelles del món, ens han explicat un conte amb titelles d’ombres, hem vist un vídeo sobre la història… Llegeix més»