Visita guiada als origens de la ciutat

21 de febrer  Museu d’Història de Catalunya
BARCINO, ELS ORIGENS DE LA CIUTAT

Plaça del Rei

Com evoluciona l’estructura urbanística de la ciutat antiga? La història de la ciutat antiga fins als primers temps medievals, desgranada al llarg d’un itinerari guiat per les restes arqueològiques. Durant l’itinerari s’explica l’estructura urbanística de la ciutat i alguns aspectes de la vida urbana en l’època romana.

Objectius
  • Situar Barcino, colònia romana establerta prop del mar, en una plana agrícola i en la ruta que conduïa de Roma cap a Tàrraco.
  • Explicar l’origen i els primers temps de la ciutat romana.
  • Analitzar la forma i les característiques econòmiques, socials i polítiques de Barcino al segle III i la seva evolució posterior en l’antiguitat tardana i en els inicis de l’època medieval.
  • Mostrar el pòsit romà en la trajectòria urbana posterior de Barcelona, amb una referència especial al paper de les muralles en la continuïtat urbana i la duradora empremta de Barcino en la definició de l’estructura de l’espai urbà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>