Dia de la dona

El CFA Can Serra està indiscutiblement implicat en la reivindicació d’igualtat de drets de totes les persones. En particular, sempre ens hem adherit a la commemoració del dia internacional de les dones del 8 de març.

En particular, aquest any, podem dir que hem commemorat aquest dia mitjançant quatre actuacions.

Divendres 7 de març a la tarda, vam participar a l’acte conjunt amb TOTES les escoles d’adults de l’Hospitalet que es va  celebrar al Gran Via 2. Amb una primera part més reivindicativa i una segona més lúdica vam voler unir les veus de totes les escoles.

Divendres 8 de març al matí, amb una caminada saludable per la costa d’El Masnou fins a Badalona, on tots i totes vam lluir un llaç violeta, volíem visibilitzar que caminant, pas a pas, i treballant cada dia és com les escoles d’adults, des de l’educació, fan el seu servei cap a aquesta igualtat.

Al vestíbul de l’escola fa dies que llueix l’exposició “La indústri tèxtil a l’Hospitalet, en mans de les dones”.  Aquesta exposició recupera la història de la ciutat mitjançant l’estudi de les seves fàbriques de teixits, i fa visible l’aportació del treball de les dones al procés d’industrialització a la ciutat, i a Catalunya, mostrant també les lluites i reivindicacions de les obreres tèxtils per una vida més digna. Aquesta exposició és un treball de la Conxa Llinàs Carmona i la Mª Pau Tryner. I tenim la sort de poder comptar amb la presència de la Mª Pau a l’escola el proper dimecres 13 de març.

I la quarta actuació relacionada amb el dia de la dona és l’exposició que “puja” per les escales de l’escola paral·lelament a com han “pujat” els drets de les dones. Amb l’exposició “Dona pas a pas; ni un pas enrere”, aquest any hem volgut fer un recull històric sobre el llarg camí que les dones hem recorregut fins a aconseguir una relativa igualtat de drets en diferents terrenys. La mostra està estructurada en tres àmbits:  Drets, Educació i  Treball i recull els drets més importants que han aconseguit les dones a Espanya i Catalunya en aquests últims dos segles.

Tour pel barri gòtic en anglès

Els alumnes d’anglès, tant del matí com de la tarda, han gaudit d’un tour de més de dues hores en anglès.

Han conegut  diferents punts del Barri Gòtic i del Born. És una sortida molt amena i profitosa. Els guies s’adapten  al nivell de l’alumnat i fan gaudir de la visita amb anècdotes molt interessants.

 

Visita Sagrada Familia

Els alumnes de castellà van poder gaudir de la visita a la Sagrada Família. Van descobrir moltes  anècdotes com ara que a la façana del Naixement hi ha una tortuga d’aigua i una de terra per assenyalar on és el mar i on és la… Llegeix més»

Taller d’estampació serigràfica

Dins el projecte d’aquest curs “De tots podem aprendre, a tots podem ensenyar” s’ha preparat un taller de serigrafia tèxtil en el que els alumnes podien estampar una bossa de roba amb el lema de l’escola d’enguany.
El taller d’estampació ha tingut tant d’èxit, que se’ns han… Llegeix més»

Nadal

Arriba el Nadal i en uns dies… també s’acaba …
Va arribar al CFA Can Serra i …
…vam guarnir el centre

…vam felicitar el Nadal

…vam preparar la festa,
l’escola plena de gent; qui vol participa en les actuacions per fer gaudir als companys: els del Xerrem… Llegeix més»

Xerrada Progat

Volem agraïr a la Montse,de Progat, la xerrada sobre sensibilització animal que ens va oferir el passat dimecres dia 12.  Alumnes de català 2, de Preges i d’altres interessats en el tema van poder gaudir d’una xerrada molt amena i prendre consciència del que implica tenir un… Llegeix més»

Scape Room en anglès

Els grups d’anglès 2 de l’escola s’atreveixen amb tot. L’última aventura… fer un scape room en anglès!
Es tracta d’una activitat divertida en la que a més del treball específic d’anglès, es promou el treball en equip. Felicitats per la iniciativa!!