JORNADES SOLIDÀRIES del 2 al 6 de desembre – REUS REFUGI

El passat dijous 4 de desembre, dins el marc de les Jornades Solidàries que celebrem al centre cada any, vam tenir la sort de conèixer la Paula i els dos Víctors de Reus Refugi.
Reus Refugi va néixer l’1 de Juny del 2016 com a plataforma ciutadana amb l’objectiu de crear consciència social i participar, activament, en la resolució de la crisi migratòria a Europa afavorint l’acollida de persones refugiades a la ciutat de Reus. D’aleshores ençà, organitza xerrades o participa en nombrosos actes en favor d’elles, així com acudir a programes de ràdio, televisió o mitjans de premsa per tal de realitzar la tasca de divulgació i conscienciació. Sota la coordinació del CCAR (Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat) realitza tasques d’acompanyament i activitats amb les persones refugiades a la ciutat de Reus.
Amb gran entusiasme i, a la vegada, amb molta rigurositat, la Paula i els Víctors ens van explicar les
condicions greus que pateixen les persones refugiades. Ens ho van fer entendre de manera vivencial ja que a través de jocs i dinàmiques ens van fer posar al lloc de les persones refugiades. També ens van oferir dades alarmants de moviments migratoris per causes polítiques i guerres, però allò que també ens va cridar l’atenció va ser que la primera causa per la qual les persones marxen dels seus països d’origen és les catástrofes naturals.
Agrair la xerrada que ens va fer Reus Refugi ja que ens va ajudar a destruir mites i a treure’ns prejudicis sobre les persones refugiades que vénen a les nostres ciutats i viles a trobar un futur millor per a elles i les seves famílies.
Moltes gràcies!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>