Recomanacions setmana del 30 de març al 3 d’abril

Hola nens i nenes de 5è!

Com esteu? Desitgem de tot cor que us trobeu molt bé i que els vostres familiars també.

Com que encara haurem d’estar uns dies més a casa, us fem una proposta d’activitats per fer la setmana que ve. Ja sabeu que hem d’intentar no perdre el ritme i continuar treballant.

No cal fer-les totes de cop i en aquest ordre. Feu-vos un horari setmanal i marqueu-vos les activitats que fareu cada dia. Si hi ha alguna cosa que no enteneu, podeu escriure’ns un mail amb els vostres dubtes; i, quan estiguin acabades, les podeu enviar per mail i penjar-les al taulell de 5è.

No oblideu que des de la biblioteca també s’anirà actualitzant el personatge misteriós, així que no deixeu de participar per la web de l’escola o pel Twitter.

 

MATEMÀTIQUES

DORAYAKIS           

Atenció! Si algú no té els ingredients per fer els Dorayakis (o bé no li agraden i prefereix fer alguna altra recepta) no sortiu a comprar-los, busqueu una altra opció! En aquest cas podeu enviar la vostra proposta i explicar com ho heu fet (especificant els ingredients i les mesures adequades)

Us passo la recepta. Penseu quina serà la quantitat d’ingredients que necessitareu abans de començar, mesureu amb cura i precisió (necessitareu una bàscula i algun recipient on es pugui mesurar l’aigua) i seguiu els passos següents:

Ingredients per fer la massa del Dorayaki (per 6 unitats, 12 meitats)

  • 100 gr de farina 
  • 2 ous 
  • 50 gr de sucre
  • 1 cullerada de mel (opcional)
  • 1/2 cullerada de llevat en pols (tipus Royal)
  • 80 ml d’aigua

Es baten els ous, s’hi afegeix el sucre i la mel, la farina i el llevat i es va remenant suaument. Es deixa reposar 30 minuts. Fins aquest punt ho podeu fer perfectament sols/es!

Passada aquesta estona, amb la supervisió d’un adult, es posa al foc una paella llisa, com per fer creps, la pintem amb molt poc oli, i amb un cullerot anem fent cercles procurant que quedin de la mateixa mida tots. Quan tinguin bombolletes li donem la volta i esperem una mica a que es facin per l’altra banda. I ja els tenim fets! Ara només cal fer parelles i farcir-los…

El farciment típic del dorayaki és una mena de melmelada anomenada Anko, però vosaltres podeu farcir-los a gust del consumidor: xocolata, melmelada…

Un cop els tingueu fets, podeu penjar fotos al Padlet de la pàgina web (abans de menjar-los!), i no dubteu a preguntar pel correu qualsevol dubte que tingueu!

Bon profit! 

REPTES MATEMÀTICS

Us proposem els reptes matemàtics següents per treballar els problemes  de forma interactiva.

Podeu anar fent al vostre ritme com un entrenament i no cal fer-los tots. Són exercicis molt guiats on s’han  d’escriure les dades, fer les operacions i apuntar el resultat. 

Quan cliqueu al botó d’enviar, l’exercici s’autocorregirà marcant de color verd els encerts i vermell els errors.

Podeu accedir als reptes AQUÍ

CATALÀ

Crea una manualitat divertida fent servir materials reciclats, després li fas una foto per poder-la compartir amb tothom !! 

A la llibreta bonica escriu un títol per la teva manualitat, fes la llista de materials que es necessiten i explica breument tots els passos que has seguit. D’aquesta manera si algú vol construir-la tindrà totes les instruccions que calen i els materials que haurà de preparar.

Pots inspirar-te mirant Pinterest o bé inventar-te un disseny original.

Podríem penjar al padlet de l’escola les fotos de les vostres creacions !! Què us sembla ?

 

CASTELLÀ

Entra en la siguiente página WEB y lee el cuento “Rosa contra el virus”.

A lo largo del cuento van apareciendo unas preguntas. Contéstalas por escrito en la “llibreta bonica”, en la libreta de castellano o en una hoja. No te olvides de poner el título, copiar las preguntas y responderlas a continuación.

Para finalizar haz un dibujo de cómo te has sentido al leer el cuento.

Recuerda que puedes enviar tu hoja de respuestas a través del mail.

 

MEDI

Us proposem que veieu i escolteu  aquest vídeo. Us recomanem que el veieu mínim un parell de vegades. 

Podeu prendre nota de la informació més important i després dissenyeu  un cartell publicitari sobre el tema. Es pot fer el cartell sobre un o més aspectes concrets que s’expliquen al vídeo. 

Cal pensar un eslògan i decidir quins dibuixos/imatges fareu servir per promoure els bons hàbits en l’alimentació. Podeu fer-ho amb llapis i colors, dibuixos, retalls de revistes… o amb ordinador!!

Els que volen anar una mica més enllà, us animem a fer un esquema de la informació important del vídeo. Recordeu!! Troba les PARAULES CLAU i fes una llista, després busca les idees clau del vídeo, i per últim, construeix el teu esquema!! 

Podeu enviar una foto o un petit vídeo del vostre treball al padlet de l’escola !!!

 

MÚSICA 

Us proposo un repte per fer en família:

Aquí teniu un tutorial per facilitar la feina. 

Em podeu enviar vídeos per correu de classe o penjar-los al padlet!!!

 

CULTURA DIGITAL

Us proposem un repte que haureu de fer amb l’Scratch. Haureu de hackejar la vostra finestra de casa tal com fa el Frank Sabaté en aquest vídeo. 

Per poder fer-ho, haureu d’anar a Scratch i entrar amb el vostre usuari. Durant el dia d’avui rebreu un correu amb el vostre usuari i contrasenya. Si algú o alguna no el rep, ens ho demaneu mitjançant el correu de classe.

Seguiu les seves instruccions. Una vegada sabeu com fer-ho, sigueu ORIGINALS I CREATIUS. Feu les vostres pròpies finestres. 

Quan tingueu les vostres creacions, les podeu entregar. Aquí us deixem un tutorial sobre com fer-ho! 

 

EDUCACIÓ FÍSICA

Us deixo unes rutines d’escalfament per fer al matí, està en anglès, però no tindreu problemes per fer els exercicis!

Ballem? Siiii!! Em podeu enviar vídeos per correu de classe o penjar-los al padlet!

Practiquem una mica de ioga? Segur que us agradarà, i en tornar ho farem tots i totes  junts.

Us proposo un joc per a tota la família. Us el podeu descarregar clicant al següent enllaç: “La oca d’educació física a casa!”. 

 

ANGLÈS

 Hello class!! Here you have some activities for this week, I hope you have fun doing them 🙂 

Activity number 1:

1-Enter this website 

2-Click on COMPARE

3-You can practice comparatives as much as you want, try different adjectives. If you need help you can check unit 4.  

4-Enjoy learning english!

Activity number 2:

Write five sentences using comparatives. You can send them to me by email. 

 

RELIGIÓ

El diumenge dia 5 comença la setmana Santa. Us animo a veure la pel·lícula que recorda la història d’aallò que va passar en els últims dies de Jesús. 

La podeu veure a partir del minut 1:06:

 

Si ho preferiu, també la podeu veure en versió de dibuixos:

 

MOLTS ÀNIMS A TOTS I TOTES!!

UNA ABRAÇADA MOLT GRAN!! 😀 

2 comentaris

  1. M Ángeles Dominguez

    Bona tarda, sóc la mare de l’Elvira Dominguez de 5è.B tinc problemes per enviar-vos els deures de la primera quinzena, no em permet el outlook enviar més de dos fitxers a la vegada, i després estic rebent aquest missatge d’error:
    La dirección a la que envió el mensaje no se encontró en el dominio de destino. Puede que esté mal escrita o que ya no exista. Lleve a cabo una o varias de estas acciones para intentar solucionar el problema:
    scott15 produjo este error:
    sorry, no mailbox here by that name. #5.5.1

    m’ha donat l’error en alguns mails però com l’adreça electrònica sempre és la mateixa tinc dubtes de si us ha arribat algun mail amb èxit…
    agraeixo molt la vostra iniciativa i em sap greu molestar, he pensat que pot ser seria més fàcil si es crea un drive compartit per poder posar els fitxers, no sé si és viable, o teniu pensada una altra manera de fer… Resto a l’espera de la vostra resposta per enviar els deures fets.

    1. Juanjo Luján Climent

      Bona tarda M Ángels,

      En primer lloc esperem que vosaltres i la vostra família estigueu bé.

      Al correu de la classe hem rebut diferents correus amb les feines de l’Elvira, per tant, en aquest sentit, cap problema.

      A vegades els correus de domini propi (@escolatarradellas.cat) estan donant errors. Estem treballant en això i cada vegada surten menys (errors). A vegades té a veure amb el col·lapse que la xarxa està patint aquests dies.

      Us recomanem, si us passa, que torneu a enviar el correu una mica més tard. En cas que us torni a donar error, també el podeu enviar al correu general de l’escola i des d’allà nosaltres el reenviarem al correu de la classe.

      Finalment, del que comenteu del Drive, per penjar les entregues també el podeu fer servir, enviant al correu l’enllaç perquè nosaltres puguem entrar (haureu de compartir els documents) i, si escau, descarregar els documents. Aquesta opció està activada als nostres servidors.

      No dubteu a enviar les vostres inquietuds o dificultats, per la via que sigui. El més important ara és poder estar connectats.

      Una abraçada virtual ben forta per l’Elvira.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>