Aliments que contenen midó

Els nens i les nenes de 4t hem començat el laboratori i ens ha agradat molt perquè ha sigut pura ciència! Hem fet un experiment amb aliments per esbrinar quins contenen midó.

El Víctor ens ha dit que hi ha aliments que contenen midó i d’altres que no i ens ha explicat com esbrinar-ho. A continuació hem començat la pràctica treballant en grups. Primer hem escollit els aliments que volíem analitzar (3 d’origen vegetal, 2 d’animal i 1 de mineral) i hem analitzat unes mostres que hem posat a les caixes de petri.  Ho hem fet tirant amb el comptagotes una barreja de iode i aigua sobre els aliments. Si l’aliment es posava lila volia dir que contenia midó i si era marró que no en tenia.

En conclusió, els aliments d’origen vegetal eren els únics que tenien midó. Per tant, els d’origen animal i mineral no tenen midó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>