La dissecció d’una truita de riu

Els alumnes de 2n hem fet una pràctica de laboratori:

1) EXPLICACIÓ, OBSERVACIÓ I MANIPULACIÓ DE LA TRUITA DE RIU

El Víctor ens va donar uns guants per no embrutar-nos i ens els vam posar . Ens va dir que la truita de riu viu al riu , i també ens va explicar totes les seves parts. Després ens va dir el què havíem de fer, el vam observar i vam veure totes les parts del peix, ulls, aletes, escates, la boca i la llengua… També vam poder tocar-lo per descobrir les parts que havia explicat amb els guants.

2) LA DISSECCIÓ

Vam tallar la truita de riu amb les tisores , li vam obrir el cos com una finestreta per veure la part de dins.

Vam tocar el cor, les espines que eren molt llargues, vam obrir el cap i també vam poder veure un flotador que tenen a la panxa que s’infla quan entra l’aire i es desinfla quan no té aire. Vam tocar el tub digestiu. I li vam fer la dissecció d’algunes parts del cos per poder veure-les després al microscopi.

 

3) EL MICROSCOPI

Vam posar els ulls i el cor que vam treure a una safata per mirar-ho al microscopi. Les escates es veien molt grans i amb cercles. I el cor tenia venetes. I els ulls es veien molt grans. Les brànquies tenien com espines però més toves.

4) LA RECOLLIDA

Ens van explicar com s’havien de treure els guants des del canell als dits i del revés per no embrutar-nos les mans. Vam posar totes les eines brutes a una capsa. També vam recollir totes les escombraries del peix. Finalment, ens vam rentar les mans i vam donar les gràcies al Víctor per la seva ajuda.

5) DIBUIX DE LA TRUITA DE RIU

En acabar, hem dibuixat una truita de riu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>