Per què el formatge té forats?

Ja fa uns dies que vam descobrir que hi ha formatges que tenen forats. I per què passa això?

Hem vist que la llet que s’utilitza per elaborar el formatge conté petits trossos d’un gas i això és el que provoca la formació d’aquests forats.

Per explicar què és un gas, hem dut a terme una activitat amb globus. Hem inflat alguns globus; hem observat que si no els hi fem un nus, el “gas” s’escapa i el globus es desinfla; hem vist que si els hi fem un nus el globus queda inflat i podem jugar amb ell; hem comprovat que el gas no es pot veure ni agafar.

 

En acabar, hem decidit penjar els globus a l’aula i esperar un dies… Què els hi passarà? Algunes hipòtesis han estat:

  • Sortirà el “gas” i es desinflaran.
  • Es faran petits.
  • Es petaran.

 

D’aquí uns dies veurem què els hi haurà passat als globus… ja us ho explicarem!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>