Visita al Barri Gòtic i a la Barcelona modernista

El 12 de Febrer vam fer una sortida per conèixer el barri gòtic i pel Passeig de Gràcia de Barcelona.

Vam començar visitant el barri Gòtic: 

La primera  parada va ser a la Catedral de Barcelona , una construcció gòtica molt important a la ciutat , està dedicada a Santa Eulalia patrona de Barcelona . Sota la cripta està enterrada Santa Eulalia. Hi ha un  estany amb tretze oques blanques i  la llegenda explica que Santa Eulàlia cuidava oques i que la van torturar amb tretze anys. Per això hi ha sempre 13 oques, una per cada any de la santa. 

La següent parada va ser a la Plaça de Sant Felip Neri, on vam veure els escuts dels gremis dels sabaters i dels calderers. Ens van impressionar molt  els desperfectes que hi havia a la paret de l’església de la bomba que va caure durant la Guerra Civil.

Després vam anar a la Plaça del Rei, on a sota hi ha ruïnes romanes.

Vam continuar la passejada a l’església de Sant Just i Pastor, on hi havia la primera font pública de Barcelona que tenia tres cares en relleu.

Vam endinsar-nos al barri de la Ribera , el barri dels gremis, on hi ha carrers amb noms d’oficis: mirallers, espaseria, sombrerers, etc. Allà vam visitar Santa Maria del Mar, una església gòtica on hi ha la rosassa més gran de Europa. Vam passejar-hi per dins i vam trobar un vitrall amb l’escut del Barça.

 A la Placeta d’en Marcús vam visitar una construcció romànica i vam veure el patró i l’escut del gremi dels  assaonadors que es dedicaven antigament a tractar la pell. 

Vam sortir del barri gòtic per passejar pel Passeig de Gràcia on vam veure quatre obres arquitectòniques, molt famoses, que són la Casa de Lleó Morera, la Casa Ametller, La Casa Batlló amb balcons  amb forma de mascara i la Casa Milà, també anomenada la Pedrera.

Van continuar la passejada per l’Eixample fins arribar a la Sagrada Familia, la gran obra de Gaudí,  on vam dinar i  vam veure les tres façanes, la del naixement, la de la Passió o de Ponent i la de la Gloría, que encara no està construïda. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>