Què és?
És el procés de descomposició de les restes orgàniques per part de microorganismes. Aquest procés permet obtenir compost, un adob de qualitat útil per l’agricultura i la jardineria.
El procés té dues fases: la descomposició, on actuen gran quantitat de microorganismes i s’assoleixen temperatures de 20 a 70ºC; i la de maduració, quan la temperatura disminueix i apareixen petits invertebrats que acaben de transformar la matèria orgànica.
El procés és molt net i si es fa correctament no genera problemes de males olors.
Els avantatges que presenta el compostatge respecte les recollides en contenidors al carrer són:
– Reduir els residus que es destinen a abocador.
– Optimitzar els costos ja que s’eviten les despeses de transport i tractament de les restes orgàniques.
– Disminuir la generació de residus ja que les restes orgàniques es converteixen en un recurs pel nostre benefici obtenint un adob de qualitat, el compost, i tancant el cicle de la matèria.
– Reduir l’impacte ambiental causat pel transport dels residus a la planta de tractament.