COR DE BOU

Bon dia a tots i totes!

Com cada dilluns hem tornat a l’hort amb l’Amadeu. Aquesta setmana  l’hem  trobat ja força crescut gràcies a les temperatures i el sol i pluges d’inici de primavera.

Avui en primer lloc ens calia  fer algunes  reformes .Hem trasplantat uns enciams i alguns alls a una altra zona per deixar espai als nostres protagonistes del dia: Els tomates gironins “Cor de Bou”.

DSC00915.redimensionada DSC00917.redimensionada DSC00920.redimensionadaEls enciams es poden trasplantar sense por tenint cura de no arrencar les arrels. Els alls tot i ser tubercles que moririen als ser trasplantats si estan protegits de l’aire amb la terrina orgànica del planter sí que es poden moure .

 

 

Ara començarem a plantar els tomàquets i per això necessitem primer alimentar la terra amb una barreja de terra i adobs orgànics vegetals i animals (caca de conill trinxada). La barreja també l’aprofitem per emplenar una de les piles de rodes per plantar-hi melons i síndries el proper dia.

DSC00921.redimensionada DSC00924.redimensionada DSC00925.redimensionada DSC00926.redimensionada DSC00928.redimensionadaPer poder fangar bé la terra i barrejar bé adobs i terra,primer hem tret la manguera. Després , ja sabeu, s’ha de fer un bon cristall de terra esponjosa.

 

 

 

Ara ja podrem fer els forats amb el plantador i plantar les petites tomateres “Cor de Bou”.

Per què les tomateres creixin altes i els fruits agafin bé el sol, caldrà  clavar unes canyes al costat de cada tomatera .

DSC00933.redimensionada DSC00935.redimensionada

Un cop clavades lligarem amb una  brida o un cordill la tija de cada tomatera a la canya fixant-nos bé en no estrènyer massa la brida o el cordill per què la tija pugi créixer en amplada a la vegada que es va enfilant per la canya.

DSC00936.redimensionada DSC00941.redimensionada

Finalment, les canyes clavades verticalment caldrà assegurar-les amb amb unes altres lligades a aquestes perpendicularment (formant un angle recte: 90º) com ja vam fer amb les “porteries de futbol” per a les faves i pèsols.

Que passeu molt bona setmana, a reveure!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>