Volem fer un petit homenatge a Joaquín Salvador Lavado Tejón, més conegut com a Quino, humorista gràfic i creador de còmics argentí. La seva obra més famosa és la tira còmica Mafalda. 

Presentació curs 2020-21 Equip Directiu

Benvolgudes famílies,
Us fem arribar un vídeo de presentació de l’Equip Directiu on també us expliquem punts rellevants per iniciar aquest nou curs.  La informació més detallada la teniu en el Pla d’obertura de centre que us hem fet arribar per email com també us l’hem facilitat en la nostra web.
També podeu entrar als blogs dels vostres fills i filles on els tutors o tutores us han fet un vídeo de presentació i on us expliquen per on heu d’entrar el primer dia.
Fins aviat!

PLA D’OBERTURA DE CENTRE 2020-21

Benvolgudes famílies,

Seguint la normativa vigent del Departament de Salut i d’Educació, hem actualitzat el Pla d’obertura de centre del curs 2020-21, ja aprovat en Consell Escolar. Aquest document és modificable en qualsevol moment segons la situació de la pandèmia.

En el Pla podeu trobar l’organització dels diferents grups, de les entrades i sortides, dels referents d’aula, de l’organització de les tasques en cas de confinament, així com les mesures preventives de seguretat i higiene i altres recomanacions de centre.

Tal i com diu en el Pla d’obertura les entrades al matí seran en horari progressiu:

 • Infantil de 9.00h a 9.15h

 • Primària de 8.55h a 9.05h

 • Secundària 8.00h

És molt important que us llegiu el Pla d’obertura i, entre tots i totes, fer un esforç per complir la normativa d’entrada i sortida del centre per tal d’evitar contagis i ajudar a mantenir l’organització del centre.

En breu, penjarem en els blogs de classes un vídeos de presentació dels docents i on us expliquen, de manera senzilla, com seran les entrades i sortides.

Us esperem amb molta il·lusió el dimarts 15.  

Equip directiu 

PLA D’OBERTURA DE CENTRE SETEMBRE 2020-21 IE SANT ESTEVE

 

INICI CURS 20-21

Benvolgudes famílies,
Desitgem que tots vosaltres i les vostres famílies estigueu bé. Entenem que esteu esperant notificacions concretes sobre l’inici de curs per part del centre. La situació actual crea molta incertesa i les notícies que ens arriben per diferents canals fan que ens sorgeixin moltes preguntes.
Aquests dies estem treballant per tal de poder iniciar el curs escolar 2020-2021 i garantir les mesures de seguretat sanitàries més adients. Encara estem pendents d’algunes preguntes que com a direccions hem fet arribar al departament d’educació. Ens agradaria poder donar-vos tota aquesta informació tan aviat com es pugui però, tot i que aquest curs tots plegats hem de ser molt flexibles i adaptar-nos a cada moment, volem assegurar-nos que us donem la informació més actualitzada.
Segons les indicacions sanitàries de cada moment anirem actualitzant i revisant el Pla.
Ben aviat rebreu la informació concreta de cada nivell per iniciar el nou curs.
L’activitat docent presencial constitueix l’opció més desitjable i, per això, tindrà un caràcter prioritari en tots aquells contextos on sigui possible. Aquest curs haurem de sumar tots plegats esforços i responsabilitats per poder continuar el curs satisfactòriament.
Continuarem treballant pel benestar de tota la comunitat educativa.
L’equip Directiu

COMIAT, POT DE CONFITURA

Vida d’escola, Escola de Vida…

      No fa gaire més de tres mesos vam començar, sense saber-ne, una estranya aventura mai escollida. Només acabàvem de sentir el seu nom i el seu gust imprevisible i agredolç, es va convertir de sobte en el regust indesxifrable de cada dia. La incertesa va arribar per quedar-se durant un temps no desitjat per ningú, a casa de tothom.  Què fer i com fer-ho perquè la vida ens resultés una mica amigable, quotidiana i semblant a la que coneixíem, es va convertir en el nostre propòsit habitual.
Vam  anar descobrint que el Planeta, gran com  és, s’havia convertit en un món molt més petit, tan sols un espai al voltant de les nostres pròpies parets i els nostres racons més personals. La vida s’havia quedat ensordida davant les notícies que ens creaven por i molta inseguretat. El perill que habitualment ens sembla que es queda a viure a casa del veí, ara ens venia a mostrar com som d’iguals davant la malaltia.
Però vet aquí, que els reptes també ens desperten, i malgrat les pèrdues, els comiats inesperats, alguns dols sense adéu, van sorgir i renéixer les millors destreses de tots plegats. Van aparèixer sentiments de comunitat solidària, creativitat, resiliència, empatia, paciència, tendresa i un bagul ple de tot allò que ens fa exquisidament humans, únics i amorosos. Hem descobert una mica més, com d’especials són els nostres fills i filles, hem sabut que un somriure ens pot retornar l’esperança, que estimar és una necessitat impensable com respirar, que ser mares i pares, educadors/es i cuidadors/es, és i ha estat sempre un regal, que de tant en tant s’ha fet tan habitual, que a estones hem oblidat la seva immensa magnitud.
Res del que hem viscut aquest temps sense nom, ens ha deixat enrere, tot ens ha fet una mica més forts, lúcids, generosos i esperem que conscients.
Fer que la vida succeeixi, crear vida malgrat els moments de foscor, deixar la vida millor que la vam rebre, és un profund acte d’agraïment  per tot el que hem rebut i après. Confiar en que avancem quan caminen junts amb el mateix propòsit, transformar una comunitat educativa en una comunitat de Vida.

El nostre reconeixement i agraïment per a totes les famílies, infants i col·laboradors/es en aquest viatge sense fi. Continuem en ruta tots plegats amb força i alegria.

Gràcies per ser part d’aquesta bella Comunitat Sant Esteve.
A continuació, us deixem amb el recull de tots els pots de confitura que hem  fet.
Bon estiu i molta salut!

 

COMIAT ALUMNAT 6è

Ahir dijous 18 de juny, vàrem realitzar el comiat dels nois i noies de 6è.
Va ser un moment especial, pèls de punta i un munt d’emocions difícils d’expressar amb paraules.
És cert, vàrem trobar molt a faltar les abraçades, però les tenim ben guardades per fer-les amb més força que mai.
Els mestres de l’escola us dediquem unes paraules perquè les guardeu sempre amb vosaltres, sou únics i úniques, no ho oblideu mai.
Les famílies han sorprès als seus fills i filles amb uns vídeos que ens han deixat bocabadats, un videoclip de tots i totes i una cançó pensada, realitzada i elaborada exclusivament per aquests 50 alumnes que acaben una etapa, una etapa plena de coneixement i bons moments.
Sempre us recordarem!

 

 

TROBADA AMB L’EQUIP DEL SANT ESTEVE

Si esteu pensant en formar part del nostre PROJECTE EDUCATIU i voleu participar de la TROBADA INFORMATIVA amb l’equip del Sant Esteve per a noves famílies, no dubteu en apuntar-vos!!!. Gràcies


Més informació si cliqueu la següent imatge

PREINSCRIPCIÓ CURS 2020-21

CALENDARI DE PREINSCRIPCIÓ I MATRÍCULA

 • Període de presentació de sol·licitud de preinscripció telemàtica: 13 a 22 de maig
 • Període de presentació de sol·licitud de preinscripció presencial: 19 a 22 de maig
 • Matrícula: 13 a 17 de juliol

Presentació de la sol·licitud de preinscripció:

COM HAIG DE FER LA PREINSCRIPCIÓ?

ATENCIÓ: LA SOL·LICITUD TELEMÀTICA I LA PRESENCIAL SÓN DIFERENTS!! TENIU ELS ENLLAÇOS CLICANT A  sol·licitud telemàtica,   Sol·licitud presencial

Sol·licitud telemàtica:  Les sol·licituds es podran presentar telemàticament durant tot el període (del 13 al 22 de maig). DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ PROMOU L’ÚS D’AQUESTA VIA PER TAL DE REDUIR LA PRESÈNCIA FÍSICA EN ELS CENTRES EDUCATIUS.

 • Emplenar i tramitar la sol·licitud telemàtica de preinscripció
 • Enviar al correu electrònic del centre que poseu en primera opció. Si el primer centre escollit és el nostre, l’Institut Escola Sant Esteve, l’heu d’enviar al correu info@iesantesteve.cat amb el resguard de la sol·licitud i la documentació necessària escanejada o fotografiada: MOLT IMPORTANT ENVIAR TOT EN EL MATEIX CORREU ELECTRÒNIC
 • Pots trobar més informació en aquest enllaç: http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/estudis/obligatoris/

DOCUMENTACIÓ PER ADJUNTAR EN EL MATEIX CORREU:

 • llibre de família ( (primera pàgina amb el número de registre i següents on consti el nom de l’infant, pares i/o mare…)
 • DNI de la persona sol·licitant (pare/mare/tutor-a) o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres.
 • DNI de l’alumne/a si en té

Només en el cas que sigui necessari al·legar algun criteri de prioritat:

 • Certificat de discapacitat de la persona que al·legui aquesta condició.
 • Documentació acreditativa de ser beneficiari o beneficiària de la prestació econòmica de la renda garantida de ciutadania.
 • Carnet de família nombrosa o monoparental vigent.

El centre es compromet a respondre totes les sol.licituds per tal que el sol.licitant en tingui constància de la seva recepció.

Sol·licitud presencial: per als casos en què els sol·licitants que no puguin fer la presentació telemàtica, els centres organitzaran la presentació de la sol·licitud, però només per casos excepcionals i que tinguin realment inconvenients per fer-les telemàticament, assignant una cita prèvia. Les sol·licituds presencials només es podran presentar del dia 19 al 22 de maig en l’horari indicat a continuació:

Per demanar la cita prèvia és pot fer de dues opcions:

 • per telèfon (via recomenada): 937144075 Horari d’atenció telefònica: A PARTIR DEL DIMECRES 13 DE MAIG EN HORARI ESCOLAR, DE 9 A 13h i DE 15 a 16.30h. Si us plau demanem que respectin aquest horari i només per demanar cita prèvia.
 • telemàticament: Cita prèvia

DIMARTS 19- de 9 a 13h

DIMECRES 20- de 9 a 13h i de 16h a 17.30h

DIJOUS 21- de 9 a 13h i de 16 a 17.30h

DIVENDRES 22- de 9 a 13h

Què caldrà fer?

 • Venir una sola persona de la unitat familiar al centre.

Caldrà portar la següent documentació fotocopiada:

 • Sol·licitud
 • Llibre de família ( (primera pàgina amb el número de registre i següents on consti el nom de l’infant, pares i/o mare…)
 • DNI de la persona sol·licitant (pare/mare/tutor-a) o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres.
 • DNI de l’alumne/a si en té
 • Bolígraf per omplir la sol.licitud

Només en el cas que sigui al·legat algun criteri de prioritat:

 • Certificat de discapacitat de la persona que al·legui aquesta condició.
 • Documentació acreditativa de ser beneficiari o beneficiària de la prestació econòmica de la renda garantida de ciutadania.
 • Carnet de família nombrosa o monoparental vigent.

EN EL CAS DE FER LA PREINSCRIPCIÓ PRESENCIAL CAL TENIR PRESENT:

 • Si pot ser portar la sol·licitud sol·licitud emplenada des de casa i un bolígraf per si és necessari.
 • Portar mascareta i guants.
 • Seguir les normes de recomanacions de sanitat establertes per als centres educatius
 • Important: no han d’acudir al centre les persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes; en aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació. Cal tenir present que amb l’obertura dels centres per al tràmit de preinscripció només està prevista la utilització dels espais imprescindibles per al treball administratiu, per tant no es podran fer visites.
Si a més es poden acreditar els criteris de prioritat, caldrà aportar (si és telemàtic caldrà adjuntar al correu i si és presencial caldrà portar al centre):
 • Si té germans que ja estan escolaritzats en el mateix centre o la mare, pare o tutor legal hi treballa: no cal presentar cap document. (40 punts)
 • Per les famílies que viuen fora de la població, si treballen a Castellar es necessitarà acreditar l’adreça del lloc de treball, caldrà justificar-ho amb un certificat emès a aquest efecte per l’empresa. (20 punts)
 • Si la família percep la renda garantida de ciutadania: acreditació de ser-ne beneficiària. (10 punts)
 • Si l’alumne/a, tutor/a o germà o germana té una discapacitat igual o superior al 33 %: certificat o targeta acreditativa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies o d’organismes competents d’altres comunitats autònomes. (10 punts)
 • Per al criteri complementari de formar part de família nombrosa o monoparental: títol de família nombrosa o monoparental vigent. (15 punts)

VACANTS CURS 2020-21

PORTES OBERTES

Benvolgudes famílies,
Donada la situació actual i amb la impossibilitat de poder realitzar les portes obertes us convidem a veure els vídeos que tenim preparats, amb aquests us podreu feu una idea de la manera que tenim de treballar en el centre, de la mirada educativa que tenim cap als infants i adolescents. 
El  primer vídeo és una presentació del projecte de centre, a càrrec de l’equip directiu i algunes mestres del claustre.
En el segon vídeo hi ha imatges de les tres etapes educatives, infantil, primària i el primer d’ ESO que hem iniciat aquest curs.
El tercer vídeo és exclusivament de Secundària. 
Us deixem un enllaç del díptic que tenim per a vosaltres sobre el nostre model educatiu

En aquest enllaç podreu accedir al Projecte de Centre i al model educatiu.

CELEBREM EL DIA DE LA DANSA

Aquí us deixem l’obra d’art que entre tots vosaltres heu construït. Us convidem a seure mentre esmorzeu, feu un petit aperitiu o bereneu i gaudiu de tot l’alumnat que ha volgut participar de la proposta que les mestres de música vam fer per celebrar el dia de la Dansa. Les imatges ens confirmen que el ball ens ajuda a expressar-nos, que ballant lliurement ens mostrem tal com som, amb la dansa gaudim, expressem, treballem el cos, compartim, ens sentim lliures, comuniquem…desitgem que us agradi tant com a nosaltres ens ha agradat compartir la dansa amb tot l’alumnat, dels més grans als més petitons, la dansa no té edat!! BALLEU, DANSEU, GAUDIU, VIVIU!!

Enllaç:https://www.youtube.com/watch?v=W5HWrGRzf7s

SORTIDA D’INFANTS MENORS DE 14 ANYS

A partir del diumenge 26 d’abril, tots els infants menors de 14 anys poden sortir una hora al carrer dins de la franja horària de 9 del matí a 9 del vespre. És important prendre mesures d’higiene en entrar i sortir de casa. Us deixem les recomanacions que ens ha fet arribar des de l’ajuntament.

 

BONA DIADA!!

AVUI TROBAREM A FALTAR PASSEJAR PEL CARRER, TROBAREM A FALTAR ANAR A VEURE LES PARADES DE LLIBRES I ROSES, TROBAREM A FALTAR TROBAR-NOS AMB ELS NOSTRES PADRINS I FILLOLS, ESCOLTAR ALS ATABALATS I EL TALLER DE MANUALITATS QUE L’AFA ORGANITZA CADA ANY, PERÒ UNA COSA SI QUE PODEM FER, DONAR-VOS LA BENVINGUDA AMB MÚSICA, COM CADA MATÍ!!!